Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο παιδεραστής της Κρήτης και οι ευθύνες της εκπαίδευσης

       Δυστυχώς, από τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα για την υπόθεση του παιδεραστή της Κρήτης, πέρα από τις γνωστές ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, δε διαφαίνεται, έστω κάποιος προβληματισμός για τα αίτια των εγκλημάτων αυτών  στην Ελλάδα. Διαβάζοντας για το περιστατικό παρατηρήσαμε:  

      Την απίστευτη αφέλεια των γονέων των θυμάτων, που εμπιστευόντουσαν τα ανήλικα παιδιά τους εν λευκώ στο γυμναστή, χωρίς να αναρωτιούνται και να ερευνούν, σε ποια σημεία τα προπονεί, γιατί τα απασχολεί τόσες ώρες και τί είδους επικοινωνία διατηρεί μαζί τους!

      Προφανώς η σύγχρονη ελληνική -"αγιοποιημένη" - οικογένεια, περί άλλα τυρβάζει, αφού σε μία μικρή κοινωνία, για δέκα  ολόκληρα χρόνια κανείς δεν πήρε είδηση τις αποπλανήσεις πάνω από 80  εφήβων, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσιογραφικές πληροφορίες! Μάλιστα η αντίστροφη μέτρηση για τον παιδεραστή άρχισε, όταν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία  από δύο μετανάστες γονείς, που πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους "περίεργη"  συμπεριφορά  και  "παρενόχληση" από το  γυμναστή!

       Την απίστευτη ολιγωρία και βραδύτητα των Αρχών, που από την καταγγελία μέχρι τη σύλληψή του τέρατος, μεσολάβησε 1 χρόνος και πλέον και κατά το διάστημα αυτό συνέχιζε ανενόχλητος τη "δραστηριότητά " του... 

      Την παντελή έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών, ακόμα δε χειρότερα, αφού πρόκειται για εφήβους! Είναι δε τέτοιο το σκοτάδι που επικρατεί για το θέμα αυτό σε όλη την κοινωνία μας, που μια πρόσφατη είδηση από τη Γερμανία, με θέμα την ενασχόληση της συζύγου του Προέδρου της χώρας αυτής  με τη σεξουαλική αγωγή των εφήβων, αντιμετωπίστηκε από τον ελληνικό τύπο, όχι απλώς ειρωνικά, αλλά προσβλητικά, με τον εξής μάλιστα τίτλο στο ρεπορτάζ :  "Δασκάλα του...έρωτα  η πρώτη κυρία της Γερμανίας" !!!

( http://www.inews.gr/89/daskala-tou-erota-i-proti-kyria-tis-germanias.htm )

       Ας ελπίσουμε, πως τα φρικτά περιστατικά της Κρήτης, θα γίνουν αφορμή για να  προβληματιστούμε ως κοινωνία για τις δομές της οικογένειας, την επικοινωνία μεταξύ των μελών της και για να απαιτήσουμε επαρκή στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών και κυρίως  κατάλληλη εκπαίδευση και πάλι εκπαίδευση.....

      Και εν τω μεταξύ, ας αφήσουν κάποιοι τους κάθε λογής παλληκαρισμούς και τις προτροπές σε αυτοδικία, προκειμένου να ξορκίσουν το κακό, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που κάνουν, είναι να  προσπαθούν να καλύψουν την άγνοια και την αμορφωσιά... Ας σκεφτούν μόνο, ότι στην Ελλάδα του 2011, οι έφηβοι δεν έχουν καν στοιχειώδη σεξουαλική αγωγή!

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου