Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσ. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» !

 

 


 

 

       Οι γιατροί του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σε συνέλευσή τους στις 5/2, αποφάσισαν το κλείσιμο των προγραμματισμένων χειρουργείων, από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου μέχρι νεωτέρας. 

Έλαβαν αυτή την απόφαση εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, κυρίως αναισθησιολόγων και νοσηλευτών αναισθησιολογικού και χειρουργείου. Θα χειρουργούνται μόνον έκτακτα περιστατικά, αλλά δε θα γίνουν οι λοιπές χειρουργικές επεμβάσεις, που βρίσκονται ακόμα και για μήνες σε αναμονή. 

Τονίζουν, πως είχαν εδώ και καιρό απευθύνει αίτημα στη διοίκηση του νοσοκομείου και στην Περιφέρεια για προσλήψεις, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. 

 

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Ετσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνον οι δύο!»

 

      Σήμερα το πρωί, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι ανέφερε, πως ο αρμόδιος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει λύση για να λειτουργήσουν κανονικά τα χειρουργεία από τη Δευτέρα και ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.




 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου