Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Η Αττική μετατρέπεται σε Παλέρμο;

 

 


      

 

        Σε πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ακόμη και μαφιών που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες φαίνεται πως εξελίσσεται η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αττική. Τρόμο και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει μαφιόζικες εκτελέσεις στο λεκανοπέδιο μεταξύ συμμοριών (ντόπιων και διεθνών) τα τελευταία χρόνια. Αρκετά τέτοια περιστατικά συμβαίνουν εδώ και λίγα χρόνια, ακόμα και στο φώς της ημέρας και σε πολυσύχναστα σημεία, όπως π.χ.: 

 

Το 2017, ένας μπράβος της νύχτας εκτελέστηκε στα Γλυκά Νερά, το πρωί , έξω από την πόρτα του σχολείου στο οποίο μόλις είχε αφήσει το παιδί του. Μια μητέρα παιδιού τραυματίστηκε μάλιστα από εξοστρακισμό σφαίρας. Μάρτυρες του περιστατικού το παιδί του εκτελεσθέντος, άλλα παιδιά και γονείς!

 

Το 2020, μέσα σε γνωστή ταβέρνα στη Βάρη, απογευματινή ώρα, εκτελέστηκαν από κουκουλοφόρους δύο άτομα, ένας Σλοβένος και ένας Μαυροβούνιος, διεθνώς καταζητούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ γευμάτιζαν εκεί με τις οικογένειές τους. Το περιστατικό συνέβη ενώπιον των θαμώνων και των εργαζομένων!  


                                               Το μακελλιό στην Αρτέμιδα


     Τη Δευτέρα είχαμε στην Αρτέμιδα, το πρωτοφανές περιστατικό της μαζικής εκτέλεσης με 60 σφαίρες, έξι ατόμων, μέσα σε όχημα με πλαστές γερμανικές πινακίδες που ανήκε σε Ρουμάνο υπήκοο. Συνέβη στις 6.30 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Αρίωνος και Ακροπόλεως, σε περιοχή με κατοικίες και  συνεχώς διερχόμενα αυτοκίνητα!

 

Οι νεκροί ήσαν Τούρκοι με γαλλικά διαβατήρια, στενοί συνεργάτες του διεθνούς εγκληματικού δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, του Τούρκου αρχιμαφιόζου Baris Boyun, ο οποίος εμπλέκεται με μια σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία. Ζει εδώ και δύο χρόνια, ως φυγάς στην Ιταλία, όπου έχει την έδρα του. Είναι γνωστός κυρίως στην Κωνσταντινούπολη για τους εκτελεστές με τις μοτοσικλέτες, είχε δε δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό. Τον περασμένο Απρίλιο, σε μία μεγάλη επιχείρηση, η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε 131 μέλη της συμμορίας του Boyum.

 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το έγκλημα στην Αρτέμιδα έγινε στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος και οι εκτελεστές ήσαν Σέρβοι. Η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι τα θύματα είχαν ως κρησφύγετα ένα σπίτι στην Αρτέμιδα και ένα στο Παλαιό Φάληρο.

 

                                Σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών     

 

    Μοιάζει το λεκανοπέδιο να μετατρέπεται σε ...Παλέρμο, αφού εκτός από πεδίο δραστηριότητας των ντόπιων νονών, αποτελεί και πεδίο ξεκαθαρίσματων διεθνών συμμοριών. Οι αρχές δεν μπορούν πια να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και η κατάσταση έχει ξεφύγει.. Σίγουρα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  οφείλει εξηγήσεις σχετικά με το έργο και της αστυνομίας, αλλά και άλλων υπηρεσιών, όπως είναι η επίσης αρμόδια ΕΥΠ και όχι μόνο.

      

                                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου