Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

'Εβρος: Μαίνεται η φωτιά για 16 μέρες!

 

 


      

 

       Η καμένη γη στον Εβρο ξεπέρασε προχθές τα 808.000 στρέμματα, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus προχθές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε, πως η δασική πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ε.Ε.

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή που υπέστη το δάσος της Δαδιάς. Οι εκτιμήσεις των ειδικών είναι δυσοίωνες, προμηνύοντας καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρο το δασικό οικοσύστημα. Ένας ονειρεμένος τόπος αιώνων, γεμάτος οξυγόνο, σπάνια πουλιά, χρώματα κι αρώματα, ήχους και ιστορία μετατράπηκε σε νεκροταφείο.

 

                        Συνεχής αναφορά των διεθνών ΜΜΕ 


      Μπορεί τα ελληνικά ΜΜΕ να προσπαθούν απεγνωσμένα να υποβαθμίσουν (!) το θέμα, όμως οι πυρκαγές στην Ελλάδα κάνουν το γύρο του κόσμου. 

Έγκυρα διεθνή κανάλια, όπως το ABC, το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση στις ΗΠΑ, επισημαίνει την εσφαλμένη και ελλιπή πολιτική του Ελληνικού Κράτους στο θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών και ιδιαίτερα το αναμφισβήτητο γεγονός, ότι δόθηκε το βάρος στην καταστολή και όχι στην πρόληψη. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα:  «το Ελληνικό κράτος δεν έχει προσλάβει ούτε ένα δασολόγο για 20+ χρόνια» και πως «απίθανο κι όμως αληθινό, αρμόδια για την δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα δεν είναι η Δασική Υπηρεσία αλλά η Πυροσβεστική των πόλεων»!

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου