Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Το χάος στο Περού συνεχίζεται






      Μετά την καθαίρεση και φυλάκιση του αριστερού εκλεγμένου Προέδρου του Περού, του Ινδιάνου Πέδρο Καστίγιο, στις 7 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν τεράστιες κινητοποιήσεις και ταραχές σε όλη τη χώρα. 

 

Πάνω από είκοσι διαδηλωτές είναι νεκροί και ο στρατός έχει κατεβεί στους δρόμους. Στο μεταξύ, μεγάλος αριθμός τουριστών έχει εγκλωβιστεί.

 

 Οι διαδηλωτές ζητούν την αποφυλάκιση του πρώην Προέδρου, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και την παραίτηση της νέας Προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε, που ανέλαβε την εξουσία.

 

 

Περού: Υπό κράτηση ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο
Ο πρώην Πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο

 

 

 

                           Οι διεθνείς αντιδράσεις

 

      Η μία μετά την άλλη, οι χώρες της Λατινικής  Αμερικής συντάσσονται στο πλευρό του φυλακισθέντος Περουβιανού Προέδρου. Ήδη η Κολομβία, η Αργεντινή, η Βολιβία και το Μεξικό επέκριναν ως σκανδαλώδεις τις διαδικασίες αποπομπής του Καστίγιο. Αντίθετα, κανένας δυτικός ηγέτης δεν αναφέρθηκε στα γεγονότα, αλλά και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης τήρησαν σχετική σιγή... 

 

      Φαίνεται, πως το μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ δε θα ησυχάσει ποτέ, αφού η λαϊκή βούληση είναι σεβαστή μόνον όταν δεν ενοχλεί, διαφορετικά υπονομεύεται ποικιλοτρόπως. Προηγούμενο παράδειγμα η Βολιβία. Και ...έπεται συνέχεια.  

 

 

Περου διαδηλωσεις Δεκεμβριος 2022



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου