Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Πέθανε ο Γιάννης Διακογιάννης

 



 


     "...πώς μας ενώνει και πώς μας δονεί του Διακογιάννη η φωνή..." τραγουδούσε ο Λουκιανός Κελαηδόνης το 1979, αναφερόμενος στις αθλητικές αναμεταδόσεις του Γιάννη Διακογιάννη, που έφυγε σήμερα, στα 91 του χρόνια. 

 

Ο Γιάννης Διακογιάνης υπήρξε δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιοσχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης. 

Ευγενής και καλλιεργημένος, ένας ευπατρίδης του αθλητικού ρεπορτάζ, θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος του είδους. Είχε μεγάλες γνώσεις  πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, διέθετε εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και γλαφυρότητα στο ύφος του. 

 

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. 

Κάλυψε με ανταποκρίσεις του πάρα πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου, διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα. 

 

Υπήρξε ο βασικός παρουσιαστής της εβδομαδιαίας αθλητικής τηλεοπτικής εκπομπής της Δημόσιας Τηλεόρασης «Αθλητική Κυριακή». Εργάσθηκε ως καθηγητής δημοσιογραφίας και επίσης ήταν συγγραφέας αρκετών βιβλίων αθλητικού περιεχομένου, αλλά και παραγωγός μουσικών ραδιοφωνικών εκπομπών.

 

     Τιμήθηκε για την εν γένει προσφορά του με το βραβείο «Ελένη Βλάχου», ως δημοσιογράφος των «Νέων» και με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου