Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ευρωβουλή: Σφοδρή κριτική στον Μητσοτάκη, για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα

 

 


 

 

      Πριν λίγες μέρες, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε "απολογούμενος" ενώπιον της Ευρωβουλής, μετά το ανελέητο σφυροκόπημα που δέχτηκε, ακόμα και από ευρωομάδα που είναι ομοϊδεάτες του, μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως της ελευθερίας του τύπου, της διαχείρισης της πανδημίας και του σκανδάλου Novartis. Ειδικά για την κατάσταση στην ελευθερία του τύπου, καταπέλτης ήταν ο αντιπρόεδρος του Renew Europe (κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν), Μ. Ασμανί: 

 

«Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης», σημείωσε., χρησιμοποιώντας μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό ως κακό παράδειγμα. «Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα». 

 

Προκειμένου να δικαιολογηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προβλέποντας προφανώς ότι θα δεχτεί επιθέσεις, είχε ήδη φέρει μαζί του δύο εφημερίδες ("Δημοκρατία" και Αυγή") που του ασκούσαν έντονη κριτική και τις επεδείκνυε στους Ευρωβουλευτές... 

 

Καθόλου φιλικό κλίμα δεν ήταν το κλίμα ούτε στα Social Media. Ο πράσινος βουλευτής D. Careme σε ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό, ως «αναίσχυντο και αξιολύπητο κυβερνήτη» που αρνείται όλες τις κατηγορίες από τον διεθνή Τύπο, όλες τις ΜΚΟ και βουλευτές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό του κράτους δικαίου, όπως η ελευθερία του Τύπου. 

 

 

                         Ουραγός η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου

 

 

     Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν ετησίως οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» (RSF), η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. και στην 108η (από 180 στο σύνολο) παγκοσμίως, χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρούντι, το Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία! 

 

Σημειώνεται, ότι έχουν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση διεθνώς οι ανεξιχνίαστες δολοφονίες δημοσιογράφων, όπως του Γιώργου Καραϊβάζ, οι παρακολουθήσεις και απηνείς διώξεις δημοσιογράφων, όπως του Κ. Μπαξεβάνη και της Γ. Παπαδάκου, αλλά  και οι περιβόητες χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης με τη «Λίστα Πέτσα».  

 

 

 

Πληροφορίες από: kathimerini.gr, .alfavita.gr, naftemporiki.gr 

 

 

 

 

 


2 σχόλια:

  1. Πόση δουλειά έκανε η λίστα Πέτσα! Μελετημένο. Από τη μια κρύβουν ή υποβαθμίζουν ειδήσεις, από την άλλη κάθε τόσο λιβανωτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τί θέτε , να μη γράφουν ότι η Μαρέβα είναι ....υπερκομψη;

      Διαγραφή