Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Τεράστιες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.. Εκκενώθηκε η Ιτέα...

 

 

Χτες βράδυ, στην Ιτέα...

 

 

52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους:

 

- Στη Φωκίδα σε τρία μέτωπα καίνε οι φλόγες. Αποφασίστηκε η απομάκρυνση των κατοίκων στο χωριό Σερνικάκι, η εκκένωση της μονής Προφήτη Ηλία  και η εκκένωση της βόρειας Ιτέας, όπου ήδη,  περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά. 

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου, η ατμόσφαιρα στην Ιτέα είναι αποπνικτική, ενώ η φωτιά μαινεται στο βουνό. Υπάρχει ένα καταφύγιο, μάλιστα, με περίπου 100 σκύλους τους οποίους προσπαθούν να απομακρύνουν. 

Μαίνεται η φωτιά στον ελαιώνα της Άμφισσας, ο οποίος έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές. 

 

- Ασταμάτητη μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στην Κορακιά Κρανιδίου, στην Αργολίδα. Η φωτιά ξέσπασε στο πολυτελές ξενοδοχείο Amanzoe, το οποίο  εκκενώθηκε και οι τουρίστες που διέμεναν σε αυτό έχουν μεταφερθεί σε άλλα καταλύματα της περιοχής, όπου είναι πλέον ασφαλείς.

 

- Σοβαρή αναζωπύρωση σημειώθηκε και στη Βάλμη Ηλείας, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Μάλιστα, γύρω στις 6 το απόγευμα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Λάτα να εκκενώσουν προς Εφύρα.

 

 - Στη Ζάκυνθο, στο Καμπί, μεγάλη πυρκαγιά, που όπως φαίνεται  αντιμετωπίζεται 

 

- Πύρινη λαίλαπα χτύπησε και το Άγιον Όρος, στο ακρωτήριο Αράπης...

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου