Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεργασία του Πολυτεχνείου με το Columbia


 

National Technical University of Athens (Athens, Greece) - apply, prices,  reviews | Smapse

 

 


      Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό βήμα της ακαδημαϊκής ιστορίας του. Όπως ανέφερε στην "Καθημερινή" ο Πρύτανης του εμβληματικού ιδρύματος, Ανδρέας Μπουντουβής, το ΕΜΠ θα συνεργαστεί με το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia για την κατάρτιση του πρώτου διπλού διπλώματος (dual degree). Φοιτητές των δύο πανεπιστημίων θα ολοκληρώσουν δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στη Νέα Υόρκη, έδρα του Columbia, και στην Αθήνα.

Δέκα αριστούχοι φοιτητές από την Ελλάδα θα κάνουν ένα μέρος των σπουδών τους στο αμερικανικό πανεπιστήμιο, το οποίο θα στείλει άλλους τόσους στο ΕΜΠ. Η επιλογή των φοιτητών του ΕΜΠ που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα βασίζεται αποκλειστικά στην επίδοσή τους στις σπουδές και στο επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Οι φοιτητές του Columbia θα πάρουν master από το ΕΜΠ με μαθήματα που συνάδουν με την κατεύθυνση του διπλώματός τους, ώστε να συμπληρώσουν τις απαραίτητες διδακτικές μονάδες για το πτυχίο τους.

Όπως αναφέρει ο Πρύτανης,  "τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ – όπως και τα ευρωπαϊκά – έχουν μεγάλη εμπειρία και βάζουν σε υψηλή προτεραιότητα τις διεθνείς ακαδημαϊκές συνεργασίες. Η είσοδος του ΕΜΠ σε αυτόν τον χορό, σε επίπεδο προπτυχιακών σπουδών, είναι σημαντική πρόκληση γιατί μας καλεί σε απαιτητική άσκηση προσαρμογής σε διεθνώς καθιερωμένες πρακτικές".

 

Columbia University settles ERISA suit days before trial | Pensions &  Investments 

 

Βέβαια, οι απαιτήσεις σε χρηματοδότηση του διπλού διπλώματος Columbia – ΕΜΠ είναι μεγάλες, κυρίως για τους Ελληνες φοιτητές, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν για διαμονή στις ΗΠΑ αλλά και το κόστος φοίτησης. Οι Ελληνες θα πληρώνουν δίδακτρα στο Columbia, σε αντίθεση με τους φοιτητές του αμερικανικού ιδρύματος, που θα έλθουν στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό θα αναζητηθεί χρηματοδότηση από κοινωφελείς φορείς και οργανώσεις της διασποράς. 

Είχαν προηγηθεί και άλλες επί μέρους συνεργασίες του ΕΜΠ με το Columbia. Η πιο πρόσφατη είναι αυτή της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Columbia, σε τρεις άξονες: κοινά προγράμματα με συνεπίβλεψη, κοινά ερευνητικά έργα και ανταλλαγή πανεπιστημιακών και φοιτητών, σε θέματα βιοϊατρικής μηχανικής.

Το πλήρες άρθρο εδώ:

https://www.kathimerini.gr/society/561495847/istoriki-koini-selida-grafoyn-emp-kai-columbia/?fbclid=IwAR3-MvMjwhXi4gz5WlO35g412lzWcQwWhR5YAfFmOIkHpK3PJGk5ua-ul3M

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου