Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

"Βραχιολάκι" στον Σαρκοζί!



Nicolas Sarkozy : “L'Europe et la France sont face au vertige de la  disparition et de la décadence” - Valeurs actuelles

 

 

      Ένοχος κρίθηκε από το αρμόδιο Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, για την πολύκροτη υπόθεση σχετικά με τις παράνομες δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2012. Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και θα παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό υπό ηλεκτρονική επιτήρηση (ηλεκτρονικό βραχιολάκι).  

Μεταξύ των άλλων, η πρόεδρος του Δικαστηρίου υποστήριξε, ότι αυτή η απάτη «υπονόμευσε την εμπιστοσύνη που αναμέναμε από τους κατηγορούμενους» και «υπονόμευσε την ανησυχία του νομοθέτη για διαφάνεια». Εκτός από τον Νικολά Σαρκοζί, το δικαστήριο έκρινε ένοχους και 13 άτομα συνεργάτες του πρώτην προέδρου της Γαλλίας, για συνέργεια. Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του τότε προέδρου, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, ομολόγησε δε, ότι συμμετείχε σε μια εκτεταμένη απάτη με πλαστά τιμολόγια, υποτιμημένες δαπάνες και έξοδα που παραλείπονταν εσκεμμένα από τους λογαριασμούς που υποβάλλονταν για τον τελικό έλεγχο.

H εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει από το Μάιο. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας κατέθεσε, ότι δε γνώριζε πώς ξοδεύονταν τα χρήματα κι ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην υλικοτεχνική υποστήριξη της προεκλογικής εκστρατείας. 

 

                                       Είναι η δεύτερη καταδίκη του

 

      Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του Σαρκοζί τη φετινή χρονιά. Το Μάρτιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων το ένα χωρίς αναστολή, για διαφθορά και αθέμιτη επιρροή στην λεγόμενη υπόθεση των «υποκλοπών». 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το συντηρητικό κόμμα ξόδεψε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ που επέτρεπε ο εκλογικός νόμος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και στη συνέχεια προσέλαβε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να κρύψει το κόστος.

 


 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου