Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν έριχναν χημικά εναντίον του 88χρονου Μίκη...


 

 

 

      Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν πρέπει να είχε παράπονο. Τον "περιποιήθηκαν" δεόντως όλες οι εξουσίες. Οι δικτατορίες, οι ξένοι κατακτητές, αλλά και η δημοκρατία. 

Ήταν το Φεβρουάριο του 2012, στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των μνημονίων, όπου συμμετείχε ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Μανώλη Γλέζο, υπέργηροι και οι δύο. Σε αυτά τα σύμβολα αντίστασης και πολιτικής ανυπακοής, η αστυνομία δε δίστασε να ρίξει χημικά εναντίον τους, ανελέητα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μάλιστα να δοθεί μάσκα οξυγόνου στον Μίκη στο παρακείμενο ιατρείο της Βουλής. 

      Τώρα κηρύσσουν εθνικό πένθος και επιδίδονται σε συγκινητικές ανακοινώσεις και ύμνους, για τον σπουδαίο Έλληνα. Πρόκειται φυσικά για υποκρισία και πολιτικό αμοραλισμό. Όμως, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Οι μεγάλες προσωπικότητες υπερβαίνουν τους πάντες. Εξουσίες, παρατάξεις. Και ιδεολογίες ακόμα... 

 


 

 

 


https://mikisguide.gr/wp-content/uploads/2020/05/2012-2-12_-%CE%9F-%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82...-%CF%88%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9_4-768x510.jpg
 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

2 σχόλια:

  1. Έχουμε την πιο άθλια και αμόρφωτη δεξιά της Ευρώπης. Όποιος μας πάει κόντρα κυνηγήστε τον. Δε πα να είναι σπουδαίος να τον εκτιμά όλη η υφήλιος, εμείς θα τον εκμηδενίσουμε! Και όταν δεν τα καταφέρουμε, τότε όχι μόνο δε ζητάμε συγγνώμη για τα λάθη μας και τα αίσχη μας, αλλά καμωνόμαστε ότι τον εκτιμούμε και τον δοξάζουμε!!! ΠΙΟ ΠΑΤΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να μην έχουν κυκλοφορήσει αυτές οι φωτό στο εξωτερικό. Τί ντροπή και αίσχος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή