Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του νόμου Μακρόν για την «καθολική ασφάλεια»


 

 

 

 

       Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία διαδηλώνουν αυτές τις μέρες, σε πολλές πόλεις κατά του νόμου Μακρόν, που απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας και ο οποίος θεωρείται ότι περιορίζει το δικαίωμα των δημοσιογράφων να καταγγέλουν την αστυνομική βία. Εκτός από το Παρίσι,  διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στη Λίλ, τη Ρεν, το Στρασβούργο και άλλες πόλεις, με χιλιάδες κόσμου να κατεβαίνουν στους δρόμους, με το  σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Βιντεοσκόπηση». Πολλοί έφεραν πλακάτ με συνθήματα όπως: «Ποιος θα μας προστατεύσει από την αστυνομία;» και «Σταματήστε τη βία της αστυνομίας». 

 

 

Γαλλία: Διαδηλώσεις παντού κατά του νόμου «καθολικής ασφάλειας»

 

Στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων και των διαδηλώσεων σε όλη τη Γαλλία κατά του νόμου για την ασφάλεια, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί σήμερα στο Ελυζέ το υπουργικό συμβούλιο.Το μέλλον του  αμφιλεγόμενου άρθρου 24 πρόκειται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης

 

 

 Dans la manifestation parisienne.

 

 

Επειδή οι αντιδράσεις για το άρθρο του νόμου για την «καθολική ασφάλεια», έρχονται πλέον και εκ των έσω, η κυβέρνηση αναμένεται να αποσύρει το πολυσυζημένο Άρθρο 24, που απαγορεύει την βιντεοσκόπηση ή φωτογράφιση αστυνομικών εν ώρα δράσης, από τους δημοσιογράφους.



 

Πηγές: franceinter.fr, efsyn.gr, naftemporiki.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου