Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Β. Σόιμπλε: Δεν είναι απόλυτη αξία η ανθρώπινη ζωή!





Ο Σόιμπλε προτείνει περιορισμό των σχολικών διακοπών στη Γερμανία ...





    








  Η αξία της ανθρώπινης ζωής, ως υπέρτατου αγαθού, που η προστασία του οφείλει να βρίσκεται πάντα μέσα στον αξιακό πυρήνα κάθε πολιτισμού, αμφισβητήθηκε στις μέρες μας, από ορισμένους δυτικούς ηγέτες. Μέσα στη δίνη του κορωνοϊού, προέταξαν ένα στυγνό ωφελιμισμό προκειμένου να σωθεί η οικονομία, έστω και αν χάνονται χιλιάδες άνθρωποι.

Έτσι γι αυτούς, υπάρχει «ανεκτό επίπεδο θανάτων», με  τον Μπόρις Τζόνσον, να λέει το «σχεδόν πετύχαμε», με 21.000 νεκρούς στην Βρετανία και τον Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίζει «πολύ καλή δουλειά» το ενδεχόμενο να μην ξεπεράσουν οι θάνατοι στις ΗΠΑ τις 100-200 χιλιάδες! Πάντως, τους ξεπέρασε όλους ο γνωστός μας πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schäuble)..




Β. Σόιμπλε: Δεν είναι απόλυτο, ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην ανθρώπινη ζωή

 



      Υποστήριξε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel, ότι «δεν είναι, με απόλυτο τρόπο, ορθός ο ισχυρισμός ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής. «Τα θεμελιώδη δικαιώματα περιορίζονται αμοιβαία. Αν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά δεν αποκλείει το ότι θα πρέπει (κάποτε) να πεθάνουμε», δηλώνει, τονίζοντας, πως «το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη σε όλους, αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν εξαιτίας του κορωνοϊού».

Οι δηλώσεις Σόιμπλε προκάλεσαν σάλο στον παγκόσμιο τύπο αλλά και αντιδράσεις από Γερμανούς πολιτικούς, όπως από την υπουργό Άμυνας 'Ανεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ, τον επικεφαλής των βουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ και κυρίως από τον συμπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, σε «μια λανθασμένη στάθμιση μεταξύ χρήματος και ζωής»... 




Πηγές: kathimerini.gr, tanea.gr, cnn.gr




2 σχόλια:

  1. Τώρα φταίμε μεις που μετά από κάτι τέτοια κάνουμε συνειρμούς με όσα πιστεύανε οι συμπατριώτες του οι Ναζί για την ανθρώπινη ζωή; Συνεχίζει να προκαλεί ο Σώιμπλε....


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιοι! Μερικες χιλιαδες θα πεθανουν και η υπολοιπη αγελη θα αποκτησει ανοσια. Ουτε για κοτοπουλα να μιλαγαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή