Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Φιλοδοξίαι πρωθυπουργικών συζύγων









       Τρεις διαδοχικά πρόσφατες πρωθυπουργικές σύζυγοι κατάφεραν να προκαλέσουν την κοινή γνώμη και να τους ασκηθεί έντονη κριτική, ότι μπήκαν στον πειρασμό να "αξιοποιήσουν" τη θέση της λεγόμενης πρώτης κυρίας για την επαγγελματική καριέρα και αποκατάστασή τους και μάλιστα μία εξ αυτών είχε και δικαστικές διενέξεις για την εμπλοκή της σε οικονομικά και φορολογικά θέματα...




                                          Η Νατάσα γιατρός



Σχετική εικόνα     Το μυστήριο τούτο μέγα εστί και  ...ανεξιχνίαστο μέχρι σήμερα. Πώς η Νατάσα Παζαΐτη - Καραμανλή, ενόσω ο σύζυγός της ήταν πρωθυπουργός, από απλή νηπιαγωγός, βρέθηκε να σπουδάζει στην ιατρική και εν συνεχεία να γίνει χειρουργός; Μάλιστα, συνέβη το εξής παράδοξο και πρωτόγνωρο για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της χώρας και ολοκλήρου του κόσμου. Προτού καν αποκτήσει το πτυχίο της ιατρικής, απέκτησε διδακτορικό από την ίδια σχολή! Εν μια νυκτί δηλαδή, πέτυχε όσα προσπαθούν να πετύχουν για χρόνια πολλοί συνάδελφοί της στην Ελλάδα!





                          Η Μπέτυ Μπαζιάνα μόνιμη στο ΕΜΠ

      


Σχετική εικόνα
      Γενικώς θεωρήθηκε διακριτική ως παρουσία. Πράγματι, διαθέτει ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά αυτή η ιστορία με τις διαδοχικές αποσπάσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αν και δεν  υπήρξε παράνομη, όμως αντιδεοντολογική υπήρξε σίγουρα.  



Πάνω που είπαμε μπράβο της που πήγε να εργαστεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Κοζάνη και Λαμία, αμέσως μετά, άρχισαν αποσπάσεις εδώ, αποσπάσεις εκεί και τσουπ! Μόνιμη στο Μετσόβιο!
Όμως, όταν είσαι γυναίκα του πρωθυπουργού και ζητάς να σε επιλέξουν ανάμεσα σε πολλούς ενδιαφερόμενους για μια θέση, ποιον θα πείσεις για το αμερόληπτο της επιλογής σου; Τί έπρεπε να κάνει; Απλώς, θα ήταν πιο συνετό να αποφύγει τη συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής, όσο διάστημα ήταν ο Τσίπρας στην εξουσία...




                         Η Μαρέβα των offshore και του οίκου μόδας



       Η Μαρέβα Γκραμπόφσκυ - Μητσοτάκη, με το που ανέλαβε ο σύζυγός της την εξουσία, έσερνε ήδη το βαρύ φορτίο offshore εταιριών και όχι μόνο... Χρειάστηκε να προβεί σε δηλώσεις για τα θέματα αυτά και επίσης να εμπλακεί σε δικαστικές διενέξεις, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει ούτε την κοινή γνώμη ούτε τους δικαστές για όλους τους ισχυρισμούς της. Έτσι, υπεραμύνθηκε της νομιμότητας των πάντων, ισχυρίστηκε ότι δε χρειαζόταν να ελεγχθεί το πόθεν έσχες για την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι, εφόσον το ζεύγος είχε δηλώσει διάσταση στην Εφορία κλπ.
Είδαν το φως της δημοσιότητας οι επαγγελματικές της σχέσεις με τον γνωστό από τη λίστα Λαγκάρντ, Δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, ήταν μέλος του Δ.Σ των εταιριών της, σχολιάστηκε, ως μη τυχαία, η γειτνίαση των ιδιοκτησιών της στην Τήνο με ακίνητο του Χριστοφοράκου της SIEMENS και άλλα τέτοια.


Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρέβα κυπροςΤελευταίως, η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει και μια άλλη δραστηριότητα με το δικό της οίκο μόδας. Γιατί όχι. Όμως το προμοτάρισμα που γίνεται στην εταιρία της, είναι απίστευτο. Ήδη, όλως τυχαίως, γυναίκες - υπουργοί και σύζυγοι υποψηφίων υπουργών σπεύδουν κάθε τόσο να φορέσουν και να προβάλλουν τα ρούχα της Μαρέβας. Η ίδια έκανε ακόμα κάτι εντελώς απαράδεκτο, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Κύπρο. Ενώ θα μπορούσε επί τη ευκαιρία, ως σύζυγος του πρωθυπουργού, να προβάλλει το χώρο μόδας και ένδυσης της χώρας της γενικώς, εμφανίστηκε με βραδυνό του δικού της οίκου, προωθώντας, κραυγαλέα, προσωπική της εμπορική επιχείρηση! 




      Ένα είναι βέβαιο: Θα αργήσουμε πολύ να φτάσουμε στο επίπεδο μιας σύγχρονης χώρας, στην οποία αν συνέβαιναν γεγονότα σαν αυτά, όχι μόνο θα είχε διαταχθεί ενδελεχής έρευνα, όχι μόνο θα ξεσπούσε μεγάλο σκάνδαλο που δεν επρόκειτο εύκολα να κοπάσει, αλλά το κυριώτερο: Θα τέλειωναν άδοξα πολιτικές καρριέρες!





Πηγές: 
tovima.gr, presspublica.gr, mononews.gr, giama.wordpress








                            

6 σχόλια:

  1. Αφήστε τη Μαρέβα ήσυχη να διαφημίζει τα μοντελάκια της! Έτσι τα δυσφημίζει καλύτερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε τώρα, δεν είναι ωραίο το καραγκούνα style;

      Διαγραφή
  2. Αυτό με τη Νατάσα που μεταπήδησε από νηπιαγωγός στην ιατρική, δεν μας το έχουν εξηγήσει ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω με κατατακτήριες γίνεται. Τώρα αν ευνοήθηκε ή όχι, άλλο θέμα.

      Διαγραφή
    2. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΤΕ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΝΑΙ. ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!


      Διαγραφή
  3. Ο διορισμός της Μπαζιάνα στο Πολυτεχνείο πιθανόν να μην είναι ψόγος και σίγουρα δεν είναι τίποτα μπροστά στο σάλτο της Νατάσας Παζαϊτη από τα νηπιαγωγεία στην ιατρική και μπροστά στις offshore εταιρίες της Μητσοτάκη και τα λοιπά (αγορά του σπιτιού του Βολταίρου κ.ά.), όμως Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή