Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτελείου



 Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης επίτιμος




      Αντιδράσεις για την ...εν κρυπτώ ανακήρυξη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, ως επίτιμου διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Είχε προηγηθεί και άλλη απόπειρα, το 2017,  να αναγορευθεί, αλλά αναβλήθηκε τότε, πάλι λόγω σφοδρών αντιδράσεων. Χτες πραγματοποιήθηκε τελικά, αλλά χωρίς καμμία δημοσιότητα και μάλιστα η τελετή δεν έγινε καν στο Πανεπιστήμιο, αλλά στο Επισκοπείο Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με τους με τον Πρύτανη κ. Π. Μήτκα και τα μέλη της Συγκλήτου που αποφάσισαν υπέρ της αναγόρευσης του Άνθιμου, ο λόγος της απονομής τιμής στον Μητροπολίτη είναι το πολισχιδές, ποιμαντικό, εθνικό και κοινωνικό έργο του, τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Θεσσαλονίκη.




                                            Ένας ρασοφόρος που διχάζει 


        Ο Άνθιμος αν και έχει φανατικούς υποστηρικτές,  συχνά έχει έρθει στη δημοσιότητα για αμφιλεγόμενες αλλά και διχαστικές απόψεις του από άμβωνος, με αποτέλεσμα να θεωρείται περισσότερο πολιτικό πρόσωπο παρά ποιμενάρχης.


Αποτέλεσμα εικόνας για ανθιμος μιχαλολιάκοςΜέλος της περίφημης "τριανδρίας" (Παπαγεωργόπουλος, Ψωμιάδης, Άνθιμος), που δέσποσε για χρόνια στη
συμπρωτεύουσα, έχει συνεχή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα. Επικρίθηκε για σκοταδιστικές και ρατσιστικές ιδέες και για  επαφές με τη Χρυσή Αυγή, ιδιαίτερα, όταν δέχτηκε το ζεύγος Μιχαλολιάκου στη Μητρόπολη. 





Αίτημα για δίωξη λόγω ευθυνών στην υπόθεση βιασμού μέσα στο Παπάφειο



      Μελανή κηλίδα στο βίο του εν λόγω Μητροπολίτη, αποτελεί η θέση που έλαβε στην υπόθεση βιασμού ενός παιδιού στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο, όπου είναι Πρόεδρος.  
Το 2012, ανήλικος τρόφιμος, επτάμιση ετών, αποκάλυψε στην κοινωνική λειτουργό, ότι είχε βιαστεί από άλλους ανηλίκους. Εκείνη ενημέρωσε αμέσως  τη διοίκηση του ορφανοτροφείου, η οποία όμως δεν προέβη σε καμμία ενέργεια. Έτσι, δεν ενημερώθηκε ούτε η Αστυνομία ούτε η Εισαγγελία Ανηλίκων. Λίγο αργότερα, το παιδί κατάγγειλε ξανά βιασμό και τότε μόνο  ενημερώθηκε η αστυνομία.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Μακεδονία», η Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης θεώρησε ότι υπήρχαν επαρκή στοιχεία που έδειχναν συγκάλυψη και ζήτησε να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά Άνθιμου και λοιπών διοικούντων. Όμως, η Εισαγγελέας Π/κών που ανέλαβε την υπόθεση, έκρινε ότι δεν προέκυψε δόλος ούτε έγινε προσπάθεια συγκάλυψης και τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απάλλαξε καί τον Άνθιμο καί τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. 
Οι μόνοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν ήσαν έξι ανήλικοι τρόφιμοι.

Σε ανακοίνωση την οποία υπέγραψε ο Άνθιμος, ως πρόεδρος του  Παπάφειου, μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι δε δικαιολογείται εκτεταμένη δημοσιότητα για τον κατ' επανάληψη βιασμό του 7χρονου. 





2 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή