Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Εκλογές: "Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα"!






Αποτέλεσμα εικόνας για attikanet thinker




     Όλοι ξέρουν περίπου τί έρχεται. Και αυτοί που θα τους ψηφίσουν και αυτοί φυσικά, που θα τους καταψηφίσουν. Μια γενική αίσθηση πλανάται, πως μοιραία, έτσι θα συμβεί. Τα φαντάσματα του Τρισέ, της Λαγκάρντ, του Γιούνκερ, του Σόιμπλε έρχονται και επανέρχονται.. Κάτι σαν αναπότρεπτο. Ίσως νομοτελειακό; 'Η μοιρολατρικό; Ή "μας πήρε αποκάτω" γενικώς;



                                                         Ο ρόλος των ΜΜΕ 




Σχετική εικόνα Υποτίθεται ο πολίτης έχει διαμορφώσει γνώμη, κυρίως από τα ιδιωτικά ΜΜΕ, δεδομένης της χαμηλής ακροαματικότητας των ειδησεογραφικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, ως φιλοκυβερνητικών..  Όμως μια στρατιά δημοσιογράφων εντάχθηκαν στις λίστες των κομμάτων ως υποψήφιοι βουλευτές, με τον κύριο όγκο στη Ν.Δ. Π.χ, ο ΣΚΑΪ σύσσωμος!! Αντιλαμβάνεται κανείς, τί ενημέρωση παρείχαν μέχρι τώρα! 






                                           Η δύναμη της ψήφου και άλλες ιστορίες 




     Όσο και αν η ψήφος στην κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι αρκετά φαλκιδευμένη,  εξακολουθεί να έχει δύναμη, μεγαλύτερη από μια σφαίρα, όπως είπε ο Λίνκολν.

Όμως τί μπορούμε να ελπίζουμε, όταν αυτή η ψήφος έκανε δήμαρχο του Μαραθώνα έναν Ψινάκη, προσέφερε τον πάλαι ποτέ Βόλο των κοινωνικών αγώνων και πρωτοπόρων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στον υπόδικο της νύχτας, Μπέο, παρέδωσε τα κλειδιά του Πειραιά σε έναν άλλο πασίγνωστο υπόδικο, τον Μαρινάκη, κ.ο.κ.;

Η ψήφος απαιτεί μια παιδεία που οδηγεί σε πολιτική ωριμότητα, αλλά, εδώ δεν...




           Οι πρωταίτιοι της κρίσης και οι ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ




      Κανείς δεν αμφισβητεί, πως η κρίση δε δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά, αλλά από αυτούς που κυβέρνησαν πριν από 2015. Και αν το αναλύσουμε βαθύτερα, το ίδιο το μετεμφυλιακό κράτος έβαλε το σάπιο υπόβαθρο σε δομές που υπάρχουν μέχρι σήμερα και διαιωνίζουν τις παθογένειες.

Υπάρχει μεγάλη ευθύνη όμως στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή καλλιέργησε υψηλές προσδοκίες που διαψεύσθηκαν πανηγυρικά, όπως π.χ. ανυπακοή  και ανάστημα στους δανειστές, και σύγκρουση με τα εγχώρια μεγαλοσυμφέροντα. Εγκαλείται ακόμη, για τις fast track ιδιωτικοποιήσεις, έλλειψη ουσιαστικών αλλαγών στην κρατική οργάνωση (κυρίως στο θέμα της γραφειοκρατίας) και μη αποσαφήνιση των σχέσεων εκκλησίας - κράτους, θέματα που αποτελούν πυλώνες της αριστερής πολιτικής.
Σαφώς βαρύνεται και για την αργή και άτολμη διερεύνηση και παραπομπή στη δικαιοσύνη, μεγάλων σκανδάλων, όπως  SIEMENS - Χριστοφοράκου, λίστας Lagarde, NOVARTIS, υποθέσεις εμπλοκής του Μαρινάκη κ.ά. 



Αποτέλεσμα εικόνας για νοβαρτισ

Αποτέλεσμα εικόνας για ζημενσ
Σχετική εικόνα




      Δικομματισμός, οικογενειοκρατία, πολιτικός αμοραλισμός


Tο πολιτικό σκηνικό δεν έχει απαλλαγεί ακόμα από τις πολιτικές οικογένειες, με την οικογένεια Μητσοτάκη να δεσπόζει, καίτοι βουτηγμένη σε σκάνδαλα. Μπορεί ο Τσίπρας να διέπραξε το ατόπημα της κρουαζιέρας με το κόττερο Παναγόπουλου, όμως τώρα θα συμβεί το πρωτοφανές, παγκοσμίως, να θεωρείται πιθανός Πρωθυπουργός ο Κυριάκος, που σέρνει ένα τεράστιο βαρίδι: Αυτό της SIEMENS.  

Είναι βέβαιο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο πολιτικό σκηνικό, ως ο άλλος πόλος, περίπου σαν ένα σοσιαλδημοκρατικό(;) κόμμα. Όμως θα είναι πολύ κακό για την εξέλιξη της δημοκρατίας, αν απουσιάσουν πάλι κάποιες φωνές στο κοινοβούλιο, που θα άρθρωναν μια άλλη άποψη και μια φρεσκάδα και αντ' αυτών να αντικρύζουμε Βελόπουλο και χρυσαυγά. 




         Άγριος νεοφιλελευθερισμός, με το ασφαλιστικό σε ιδιώτες!





Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για μιράντα ξαφά      Μνημονιακή πολιτική, πλεονάσματα, ξεπουλήματα (επί το ...λεπτότερον, ιδιωτικοποιήσεις), λιτότητα, μειώσεις και κόντρα μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα συνεχιστούν όλο και πιο ωμά και άγρια. Το χειρότερο; Ιδιώτες θα εισβάλλουν στο ασφαλιστικό! Ο εν πολλαίς αμαρτίες Γιάννης Στουρνάρας θα μας περιλάβει πλέον κανονικά και απρόσκοπτα και το "πέτρινο" πρόσωπο της Μιράντας Ξαφά ήδη ξεπροβάλλει όλο και πιο συχνά...
Πολλά μπορείς να καταλογίσεις στον κατά τα φαινόμενα - σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις - επερχόμενο Πρωθυπουργό, αλλά δεν έχει αποκρύψει τελείως, τί πολιτική θα ακολουθήσει. Δεν έχει σημασία αν του ξέφυγαν ή αν επί σκοπώ ειπώθηκαν. ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ. 

Και μετά την απομάκρυνσιν εκ της ψήφου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. .

    




Σημ.

Το σχεδίασμα, από το γλυπτό του Ροντέν, "O Σκεπτόμενος"("Le Penseur")
Ο στίχος του τίτλου, από το ποίημα "Οι μοιραίοι" του Κώστα Βάρναλη



      


                               


7 σχόλια:

  1. ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΞΕΜΥΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!! ΑΥΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

    Γιατί να είναιαρχηγός του συριζα ο Τσίπρας; Γιατί οχι ο Τσακαλώτος που ξέρει τι λέει;
    Γιατί να είναι αρχηγός της ΝΔ ο Κυριάκος. Αν τολμάνε ας βάλουν τη Μαριέττα Γιαννάκου.
    Στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν αξιόλογα στελέχη; Γιατί τον Κουτσούμπα;
    Και η Φώφη λόγω ονόματος είναι στο Κινάλ.

    Το ζητάει ο οργανισμός μας να έχουμε για αρχηγούς μαγκάκι τύπου Τσίπρα, Κούλη - Ζήμενς, Κουτσούμπα του κομματικού σωλήνα και Φώφη κόρη του Γεννηματά. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Αυτοί μας ταϊζουν αυτούς που ζητάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω υπαρχει κοσμος που περιμενει να βγει η νουδου για να διοριστει!!!!

      Διαγραφή
    2. Πολλά μπορουν να καταλογιζουν σε Κυριακο και Ντορα, αλλα δεν ειναι ακροδεξιοι. Πιο πολυ κεντρωοι. Δεν πιστευω ότι Αδωνις και Βοριδης θα εχουν τον πρωτο λογο. Τους πηραν για ψηφους.

      Διαγραφή
  3. Ασφαλώς η ιστορία πάει για δίπολο, κάτι που στην ΕΕ το θέλουν πολύ, για να μην υπάρχουν "ενοχλήσεις" στο πρόγραμμα (τώρα μάλιστα που ανέλαβαν τα πόστα πάλι οι σκληροί). Όμως με την ψήφο μας θα μπορούσαμε να κάνουμε έστω μια μικρή ανατροπή:

    Προς θεού όχι αυτοδύναμη ΝΔ ώστε να μην επιπέσουν ως ακρίδες με σκληρά μέτρα και άγριες περικοπές και να μην ξεσαλώνουν Άδωνις, Βορίδης και σία..

    Αξίζει να εκλεγούν Βαρουφάκης και ει δυνατόν Ζωή. Άλλη χάρη θα έχει η Βουλή και ακροαματικότητα φουλ!

    Δεν έχουμε πια πολλές δυνατότητες, μια απο αυτές είναι η ψήφος. Μην τη χαραμίσουμε, γιατί αναμένονται ανάλγητα μέτρα. Μας το έχουν αναγγείλει κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ. Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ, ΟΧΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!

      Διαγραφή
  4. Όταν δε τιμωρείς αυτούς που ευθύνονται, τότε καταδικάζεσαι να σε κυβερνήσουν ξανά. Αν πάρουν και αυτοδυναμία, είμαστε για λύπηση ή μάλλον δεν αξίζει να μας λυπάται κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή