Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Στις παραλίες της Κιμώλου, βάρκες - βιβλιοθήκες!





Κίμωλος: Βάρκες-βιβλιοθήκες σε παραλίες του νησιού!



      Βάρκες-όνειρο στην Κίμωλο, έβαλαν πλώρη για τη γνώση. Αν επιλέξεις να κάνεις τις διακοπές σου σε αυτό το πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό όριο των Κυκλάδων, δε θα χρειαστεί να κουβαλήσεις μαζί σου τα βιβλία που θα διαβάσεις στην παραλία. Γιατί απλά, η Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη, θα βρίσκεται δίπλα σου!

 

 

Φωτογραφία: Dora Kavellary

 

Οι βάρκες-βιβλιοθήκες περιμένουν τους βιβλιόφιλους στο λιμάνι του νησιού και άλλες τέσσερις παραλίες! Καθεμία από αυτές έχει και διαφορετικό σχέδιο, με μηνύματα για την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών.

  

 

 

 

 

Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι βιβλιοθήκες – βάρκες, κατασκευάστηκαν στην Αθήνα και βάφτηκαν στην Κίμωλο από τους Κιμωλίστες, ενώ τη φωτογράφιση επιμελήθηκε η Dora Kavellary, εθελόντρια φωτογράφος του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”.

 

 

     


1 σχόλιο:

  1. Τι όμορφο.... Εδώ στην Αρτέμιδα που τέτοια.... Έχομε το καλοκαίρι στην αμμουδιά θηριώδη ηχεία και ντάπα ντούπα τα μπάσα μέρα νύχτα. Ά και ρακέτες τακ τακ συνέχεια και φυλαγόμαστε και από κανένα μπαλάκι την ώρα που λιαζόμαστε ή όταν παλεύουμε να διαβασουμε κάτι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή