Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Το "Μακεδονικό" ή ο εξευτελισμός της πολιτικής



Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πόσος κόσμος μαζεύτηκε τελικά στο Σύνταγμα σήμερα;




       Βουλευτές πηγαινοέρχονται λόγω - λέει - του "μακεδονικού". Ισχυρίζονται, ότι έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κόμματός τους για τη συμφωνία των Πρεσπών και γιαυτό μεταπηδούν σε άλλα κόμματα ή ανεξαρτοποιούνται ή προκαλούν τη διαγραφή τους. 

 

      Όλοι εναντίον όλων. Κόμματα και πολιτευόμενοι αλλάζουν προσανατολισμό, αλληθωρίζουν ένθεν και  ένθεν και "κλείνουν το μάτι" σε όσους πριν απεχθάνονταν και κατηγορούσαν για μύρια όσα. Μικρά κόμματα συρρικνώνονται, διαλύονται και γενικώς οδεύουν προς καταποντισμό. 

 

      Μπροστά στο κλίμα των ημερών και στα τεράστια πλήθη, αρχηγοί κομμάτων αλλάζουν άρδην γραμμή και μεταβάλλονται σε "μακεδονομάχους". 

Ιδιαίτερη η περίπτωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά τα φαινόμενα μελλοντικού Πρωθυπουργού, ο οποίος προέρχεται από μια πολιτική οικογένεια που έχει δώσει μάχη υπέρ της σύνθετης ονομασίας (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη).

Ο  ίδιος δήλωνε παλαιότερα ότι είναι αδιάφορος για το όνομα, ότι δεν πιστεύει στους κινδύνους από τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών κλπ., τώρα όμως προσπαθεί "να τα μαζέψει'', αν και - οφείλουμε να αναγνωρίσουμε - δεν παίρνει απόσταση από τις παλιές του θέσεις και απλώς επέλεξε να μην εκφράζεται ξεκάθαρα κατά του ονόματος και να αναφέρεται μόνο σε μια κακή συμφωνία.

 

Πρόκειται για θέματα ελεύθερης πολιτικής άποψης; 

Τους "καίει" το όνομα της γειτονικής χώρας; 

Ανησυχούν μήπως κινδυνεύσει η Πατρίς; 

Εξήγησε ποτέ κανείς τους στον ελληνικό λαό με σοβαρότητα, ρεαλισμό και κυρίως ειλικρίνεια τί ακριβώς πιστεύει για το πρόβλημα του ονόματος των Σκοπίων;

Όχι βέβαια! 

Μια θέση στον ήλιο ψάχνουν, με το πρόσχημα του πατριωτισμού και των σοβαρών πολιτικών θέσεων. Άλλοι ποντάρουν στο άλογο που τρέχει,  απλώς για μια θέση στα ψηφοδέλτια και στα βουλευτικά έδρανα. Άλλοι φυσικά, λειτουργούν με τρόπο, ώστε να μη διακινδυνεύσει με τίποτα η επερχόμενη  ανάληψη εξουσίας...

 

1 σχόλιο:

  1. Γιατί,τα πλήθη που διαδήλωναν, έχουν καταλάβει τί ρόλο παίζουν οι πολιτικοί; Ο Τσίπρας το ξεπέταξε βάσει εντολών και ο Κυριάκος τρίβει τα χέρια του που το θέμα θα κλείσει τώρα και δε θα του μείνει στη δική του κυβέρνηση. Θα έχουμε και δικομματισμο και θα είμαστε πάλι μια ωραία ατμόσφαιρα,όλα καλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή