Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Το 2019, Έτος Σκαλκώτα

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκαλκωτας

 

       Σειρά εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Σκαλκώτα, του μεγαλύτερου Έλληνα συνθέτη κλασσικής μουσικής, διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Οι εκδηλώσεις ενώνουν για πρώτη φορά καλλιτεχνικές και επιστημονικές δυνάμεις σε μια συλλογική πορεία καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, που θα αποδώσει την τιμή που αρμόζει στον μεγάλο μουσουργό. Φιλοδοξούν παράλληλα, να καταδείξουν, ότι η μουσική του Σκαλκώτα, μπορεί να μιλήσει απευθείας όχι μόνο στους «γνώστες», αλλά και στο ευρύτερο κοινό. 

«...Εκεί που θα πρέπει να εστιάσουμε είναι στο πώς θα μπορέσουμε να συστήσουμε τον Σκαλκώτα και τη σημασία του έργου του στους νέους ανθρώπους και στους νέους σπουδαστές μουσικής που δεν τον γνωρίζουν παρά μόνο ίσως από τους "Χορούς" του ή από τα πιο "λαϊκά" έργα του», τόνισε στην παρουσίαση του προγράμματος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Μίλτος Λογιάδης.

 

 

 

 

Οι κυριώτερες εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί, είναι:

 

- συναυλίες

 

-σειρά συζητήσεων με θέμα «Ο Σκαλκώτας σήμερα»

 

- διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο για τον Νίκο Σκαλκώτα υπό την αιγίδα της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας- έκθεση με αναλογικά και ψηφιακά μέσα, βασισμένη στο πρωτότυπο υλικό του Αρχείου του Νίκου Σκαλκώτα

 

-εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών, γύρω από τη ζωή και το έργο του συνθέτη

 

ιαγωνισμός σύνθεσης στη μνήμη του Νίκου Σκαλκώτα και ειδική χορηγία για εκπόνηση μουσικολογικής μελέτης πάνω στο Αρχείο Ν. Σκαλκώτα.

 

 

Σχετικές πληροφορίες στο www.megaron.gr/ .

 
 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου