Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Άλλαξαν πολιούχο για να μη χαθεί σχολική αργία!!



Related image      Απίστευτη η σχέση κάποιων Ελλήνων με τους αγίους και γενικά με την  έννοια της θρησκείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", στη Νιγρίτα Σερρών, το δημοτικό συμβούλιο, με απόφασή του, άλλαξε για φέτος (!) τον πολιούχο της πόλης που είναι ο Άγιος Γεωργιος και επέλεξε τον Άγιο Αθανάσιο, προκειμένου να μη χαθεί μια σχολική αργία!

Ο λόγος είναι, ότι φέτος η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου και τα σχολεία θα είναι κλειστά ούτως ή άλλως. Έτσι φέτος τα σχολεία έκλεισαν χτες του Αγίου Αθανασίου και η ...πολυπόθητη αργία δε χάθηκε.

 

 

 

                                   Δεν είναι η πρώτη φορά

 

 

      Πάντως, υπάρχουν κάτοικοι της περιοχής που προφανώς είναι αντίθετοι με την αλλόκοτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα καταγγέλλουν, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει η αλλαγή πολιούχου. «Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Όποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου, το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη», δήλωσε ένας δημότης..

 

 

 

                     Φαιδρό μεν εκ πρώτης όψεως, αλλλά...

 

 

 

      Ίσως θα άξιζε να το μελετήσει το θέμα και κάποιος κοινωνιολόγος, διότι, μπορεί βέβαια να φαίνεται φαιδρό, αλλά κατά βάθος έχει πολλές προεκτάσεις... 

Κατ΄αρχάς βλέπουμε μια "περίεργη" σχέση με το θείο, κοντολογής μια θρησκεία ...στα μέτρα μας και όπως βολεύει. Eπίσης μια περιφρόνηση στην παράδοση, σχετικά με τον πολιούχο του κάθε τόπου.

Φυσικά, δε λείπει και η παλαιοκομματική αντίληψη  να ευχαριστηθούν οι δημότες - ψηφοφόροι. 

Ξεχνούν όμως, ότι έτσι γαλουχούν στρεβλά νέους ανθρώπους, ευτελίζοντας παραδόσεις, θρησκευτικές πεποιθήσεις κλπ. και όλα αυτά για την επίτευξη του μεγάααλου στόχου  μιας ακόμα σχολικής αργίας!! 


 


1 σχόλιο: