Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Χιλιάδες Ισλανδοί διαδήλωσαν, ζητώντας παραίτηση του πρωθυπουργού για την offshore







Χιλιάδες Ισλανδοί στους δρόμους: Ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού για τις offshore [εικόνες]





        Χιλιάδες Ισλανδοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ρέικιαβικ, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον, έπειτα από τις αποκαλύψεις των λεγόμενων Panama Papers, ότι ο ίδιος και η σύζυγός του χρησιμοποίησαν εταιρεία offshore στις Παρθένες Νήσους για να κρύψουν εκατομμύρια σε ομόλογα, τη στιγμή που το τραπεζικό σύστημα της χώρας κατέρρεε και απαιτήθηκε πρόγραμμα διάσωσης.  






«Πώς να κρύψεις ένα εκατομμύριο», ήταν ένα από τα μηνύματα που κρατούσαν συγκεντρωμένοι στο κέντρο του Ρέικιαβικ. Το βασικό σύνθημα όμως, που φώναζαν ήταν,  «πρωθυπουργέ παραιτήσου».
 






Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει στην Ισλανδία από το 2008, όταν ξέσπασε η τραπεζική κρίση, ενώ προηγήθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απαίτησαν και αυτά σήμερα την παραίτηση του πρωθυπουργού. 







Ο Γκουνλάουγκσον αρνείται να παραιτηθεί και ισχυρίζεται, ότι δεν έχει κάνει κάτι κακό. «Τόσον εγώ όσο και η σύζυγός μου πάντα πληρώνουμε τους φόρους», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του.





Πηγή: iefimerida.gr



2 σχόλια:

  1. Το συμπέρασμα:

    Διαδήλωσαν χιλιάδες, από μια χώρα μόνο με 300.000 πληθυσμό.

    Διαδήλωσαν ΑΜΕΣΩΣ μόλις βγήκε το δημοσίευμα.

    Απ' ότι φαίνεται, τα χρήματα του πρωθυπουργού δεν ήταν παράνομα, αλλά η πράξη του θεωρήθηκε απαράδεκτη και ανήθικη, την ώρα που η χώρα πτώχευε.

    Τώρα συγκρίνετε τα ανακλαστικά και την πολιτική ωριμότητα των Ισλανδών με τα ανακλαστικά και την πολιτική ωριμότητα των Ελλήνων....




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά τον παραίτησαν! Μπράβο σε αυτό το λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή