Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κυβέρνηση Αριστεράς; Θα δείξει.






 
      ......Τώρα θα μιλούσαμε για αλλαγή, αν η λέξη δεν έσερνε πίσω της την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης συζητήθηκαν και μάλιστα μερικά θέματα επικρίθηκαν από κάποιους, ως πολύ ...αριστερά. Πρόκειται π.χ. για τα θέματα του   π ο λ ι τ ι κ ο ύ   ό ρ κ ο υ,  της εξαγγελίας  για απονομή ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών κλπ. Όμως όλα αυτά αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα από συντηρητικές και δεξιές κυβερνήσεις, εδώ και χρόνια!   Η σύνθεση, οι ενστάσεις και η κριτική.........................................       ......Σίγουρα, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη. Στα θετικά της περιλαμβάνεται και η υπουργοποίηση αρκετών εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων. Φυσικά δε λείπουν οι ενστάσεις για διάφορα πρόσωπα, όπως π.χ. για το σκόπιμο της υπουργοποίησης  Σ α κ κ ε λ α ρ ί δ η   και  Β ο ύ τ σ η, όταν είναι γνωστή η εκ μέρους τους κάκιστη δημόσια διαχείριση προσωπικών και οικογενειακών τους θεμάτων, αντίστοιχα. Συζητήθηκε επίσης η ταυτόχρονη συμμετοχή στο Υπουργικό Συμβούλιο των  Θ. Δρίτσα και Τ. Χριστοδουλοπούλου, που μάθαμε πως τυγχάνουν σύζυγοι! Είναι γνωστό πάντως πως έχουν εντελώς αυτόνομη πορεία στα πολιτικά δρώμενα. Ιδιαίτερα η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι για πολλά χρόνια αφιερωμένη στο πρόβλημα των μεταναστών και ορθώς ανέλαβε το σχετικό πόστο.
 
  Η Τασία Χριστοδουλοπούλου και η επίσης υπουργοποιηθείσα   Ν ά ν τ ι α   Β α λ α β ά ν η   αποτελούν δύο εμβληματικές γυναικείες προσωπικότητες της Αριστεράς με ισχυρή παρουσία και πολυσχιδή δραστηριότητα από τον αντιδικτατορικό αγώνα μέχρι σήμερα. Κριτική ασκήθηκε και για τις δυνατότητες των υπουργοποιηθέντων στελεχών των ΑΝΕΛ, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το ελέγξει απόλυτα αυτό, για ευνόητους λόγους. Τα πιο έντονα πυρά για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα για την προτεινόμενη ανάδειξη  της   Ζ ω ή ς  Κω ν σ τ α ν τ ο π ο ύ λ ο υ  ως Προέδρου της Βουλής προήλθαν από το "θολό" Ποτάμι. Το γεγονός από μόνο του, είναι έπαινος για τη νέα Κυβέρνηση, διότι προφανώς κάτι σημαίνει ο εκνευρισμός του εθνικού εργολάβου των MEGAλων έργων..

 Η Κυβέρνηση στελεχώθηκε από ένα μεγάλο   ο ι κ ο ν ο μ ι κ ό  ε π ι τ ε λ ε ί ο και αυτό είναι το πιο σημαντικό, διότι εκεί θα δοθεί η μάχη. Ακόμη, είναι ενδιαφέρον πως μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και ο γνωστός οικονομολόγος αντιευρώ, ο καθηγητής Κώστας Λαπαβίτσας (Για ώρα ανάγκης;).Στα εξωτερικά θέματα έχουμε μια έντονη πατριωτική χροιά (καθηγητής Ν. Κοτζιάς). Θα φανεί αν θα μείνουμε σε λεονταρισμούς ή αν θα αποκτήσουμε, όχι κάποιο λόγο στη διεθνή πολιτική σκηνή, αλλά τουλάχιστον τη δυνατότητα των απαραίτητων ελιγμών.
 Η απογοήτευση για Σαμαρά......................................      ............Ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις, αποτελεί θλιβερό γεγονός για τη χώρα, η πανθομολογούμενη απογοήτευση από την απελθούσα κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον επικεφαλής της. Έναν Πρωθυπουργό που συστηματικά  α π α ξ ί ω ν ε   τ ο υ ς  θ ε σ μ ο ύ ς, σπανίως προσερχόταν στο κοινοβούλιο και που κυβερνούσε περιστοιχιζόμενος από εσμό μυστικοσυμβούλων ακραίας πολιτικής τοποθέτησης. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο διέψευσε όλες τις προσδοκίες, αλλά αντίθετα, επιβεβαίωσε πανηγυρικά τους επικριτές του και σφράγισε αρνητικά την υστεροφημία του.                ..........................Ο διεθνής αντίκτυπος των ελληνικών εκλογών ..................................................  ......Αν και συνεχώς λέγεται πως έχουμε μια "κυβέρνηση Αριστεράς για πρώτη φορά", αυτό δεν ισχύει απόλυτα, αφού η Αριστερά είχε συχνά και την εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έστω περιωρισμένη. Τα δείγματα αυτής της εξουσίας δε διέφεραν πολύ από αυτή των άλλων πολιτικών χώρων. Αυτό σημαίνει πως δεν αρκούν οι ταμπέλες "αριστερά", "δημοκρατικά", "σοσιαλιστικά" κλπ, αλλά απαιτούνται δραστικές και ουσιαστικές αλλαγές για να εκπληρώνονται τα οράματα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής ανεξαρτησίας.      Δε μπορεί όμως να παραγνωριστεί το  γεγονός της τεράστιας σημασίας του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών διεθνώς. Ώρες ολόκληρες τα ΜΜΕ παγκοσμίως, ασχολούνταν με την Ελλάδα. Επίσης, φανερή προς το παρόν, μια  προσεκτικά διαφορετική γλώσσα των εταίρων μας στην Ευρώπη. Το μέλλον παραμένει αβέβαιο, όμως αναμφισβήτητα πνέει ένας   α έ ρ α ς   ε θ ν ι κ ή ς    α ξ ι ο π ρ έ π ε ι α ς   μετά από τέσσερα χρόνια ταπείνωσης, κακής εικόνας της χώρας και κυρίως άθλιας ανθρωπιστικής κρίσης.       

8 σχόλια:

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΗΤΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ!! ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι συγκινητικό να βλέπω ως μέλη κυβέρνησης τις αγωνίστριες Τασούλα Χριστοδουλοπούλου και Νάντια Βαλαβάνη! Είναι και αυτό μια δικαίωση. Ακόμα θυμάμαι που διαβάζαμε κάποτε ποιήματα του Μπρεχτ σε μετάφραση Νάντιας Βαλαβάνη..... Εύχομαι να πετύχουν και στα νέα τους καθήκοντα!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατανοητό ως ένα σημείο η υπουργοποίηση του Βούτση. Παλιό στέλεχος και ας πούμε ότι η ληστεία που έκανε ο γιος του δεν τον αφορά, αν και ο Βούτσης πήγε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα... Πατέρας γαρ.Ο Σακελαρίδης όμως; Μόνος του εκτέθηκε. Έβγαλε και κάτι ανακοινώσεις που κανεις δεν κατάλαβε ποιοί των εκβιάσανε και για ποιο λόγο. Ούτε στέλεχος με ιστορία είναι ούτε τίποτα. Προωθείται ομως. Από την άλλη οι κύριοι αυτοί έχουν χιλιάδες ψήφους, διότι άβυσσος η βούληση και η ψυχή των ψηφοφόρων! Τουλάχιστον να κάνουν κάτι στα πόστα που τους έδωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποταμι πάει να αντικαταστησει τη ΝΔ, που φαίνεται να τα έχει χαμένα. Μονο το ποταμι αντιδράει και άγρια μαλιστα! Ο τυπος με το σακκιδιο δηλωσε πως ότι κατάφεραν στις εκλογές το κατάφεραν χωρίς λεφτα!!! Δεν το ήξερα ότι πτωχευσανε οι εργολαβοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας φταιει το ποταμι και δεν μας φταιει ο Καμμενος.Χρονια παιδι του μπαμπα Νεοδημοκρατης της ΔΕΞΙΟΤΑΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ξαφνικα ειδε το ΦΩΣ το Αριστερο .
    Για να μαζευτουμε και να κοιταξουμε την Χωρα μας και οχι τα ΟΠΑΔΗΛΙΚΙΑ και κυριως ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το παρελθον του καθενος.
    Τον Καμμενο τον εβαλε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ για δυο λογους.Ο ενας ειναι οτι το κατακαυμενο δεν το παιρνει να ριξει κυβερνηση αφ ενος και καθυσηχαζει τοστρατευμα αφ ετερου.Η διακυβερνηση εχει αλλους ορους και δεν ασκειται με ιδεολογηματα.Το ποταμι ηταν επικινδυνος εταιρος ΤΕΡΜΑ Το παιδι δεν θα γινει Αλλιεντε επειδη καποιοι παιζουν με ορους ΟΜΑΔΑΡΑΣ .Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ασκηση της ειναι ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ και οχι διαχειριση ιδεοληψιων Αυτο θα το διαπιστωσουμε συντομα.Δεν εχουμε ματς παιδες εχουμε ποκασε διεθνες επιπεδο
    Αλλο ματς αλλο ποκα πως να το κανουμε ....Το παιδι παντως επαιζε καλη ποκα ως νεαρος και αυτο δεν ξεχνιεται η τοχεις ηδεν τοχεις.Και ο Αβραμο ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,την δεξια ,προωθει τον ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ επιτροπο δινει τονο συναινεσης και ασε τα φανατικα να ψαχνουν τα σακκιδια .Στο κατω κατω το ΣΑΚΚΙΔΙΟ τοχει και ο Βαρουφακης καιμαλιστα με 1000 μηχανη και βαρουφιτσες να φωναζουν ουαουουου στον Γερουνδιο ...ακου ονομα ,,,,,Γερουνδιος Νταισενμπλουμγκ μεχρι να το προφερεις εφυγεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ποτάμι δεν είναι καθόλου θολό, αντιθέτως δείχνει ξεκάθαρα τι πρεσβευει. Το στέλεχός του ο Λιαρόπουλος έγραφε χτες στο facebook, βάστα γερά Γερούν!!!! Απέναντι στην Ελλάδα! Μα και να είσαι αντίθετος με την κυβέρνηση, δε φέρεσαι έτσι. Φρικτό! Μου θυμίζει το "εκ των ημετέρων, εις Γερμανός"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχως ο ανακδιηγητος Λιαροπουλος παραιτηθηκε ..Αυτο δεν ειναι πολιτικο θεμα ειναι ΕΘΝΙΚΟ και κακως ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ .Σε ολα τα ΚΟΜΜΑΤΑ παρεισφρυουν σαλταδορο καθε ειδους .Το θεμα ειναι να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ γρηγορα και να εκτελουνται με συνοπτικες διαδικασιες ,γιατι ΜΟΛΥΝΟΥΝ ολη την πολιτικη σκηνη και οχι μονον το κομμα στο οποιο ανηκουν.Η ευθυνη των κομματων ειναι μεγαλη ΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να τον πάρουν είδηση. ΠΟιός αμφιβάλει πως όλα τα παιδιά του μεγκαλοεργολάβου τα ίδια εύχονταν, Απλώς ο Λιαρόπουλος τα είπε δημόσια.

      Διαγραφή