Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αποκλείστηκαν από το δικαίωμα ψήφου 100 χιλιάδες δεκαοχτάρηδες και χιλιάδες εκπατρισμένοι επιστήμονες






        Τελικά, περίπου 100.000 νέοι που έχουν γεννηθεί το 1997 και συμπληρώνουν το 2015 το 18ο έτος της ηλικίας τους αποκλείονται από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, για λόγους γραφειοκρατικούς, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, αν και υπήρξαν φωνές που επέμεναν ότι υπήρχε δυνατότητα ψήφου. Ανάμεσά τους και αυτή του Σ υ ν η γ ό ρ ο υ   τ ο υ   Π ο λ ί τ η, που σε επείγουσα επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, υπέδειξε συγκεκριμένους τρόπους για να λυθεί το θέμα, αλλά η Κυβέρνηση εκώφευσε. 

 

      Επίσης, ενώ σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες (και στην Κύπρο) οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν, η Ελλάδα πάλι δεν έδωσε τη δυνατότητα αυτή στους εκπατρισμένους πολίτες της, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται και τεράστιος ο αριθμός   ε κ λ ε κ τ ώ ν  ε π ι σ τ η μ ό ν ω ν, που αναζήτησαν εργασία σε όλη την υφήλιο, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σήμερα μάλιστα η αγγλική εφημερίδα Guardian σε άρθρο της για τη φυγή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, ανεβάζει τον αριθμό τους σε 200.000!

 

Πρόκειται για κατάφωρη φαλκίδευση του ύψιστου συνταγματικού δικαιώματος του εκλέγειν, πλήγμα στη Δημοκρατία και μάλλον θα αποβεί άλλο ένα μπούμεραγκ για τους κυβερνώντες.. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου