Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Το παγωμένο κοριτσάκι στον Έβρο..




Παγωμένος Έβρος




       Εν μέσω εορτών και εκλογών, μια άλλη ζοφερή πραγματικότητα. Αυτή των δυστυχισμένων μεταναστών που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και εν προκειμένω από τη Συρία και προσπαθούν,   π ά σ η    θ υ σ ί α   κυριολεκτικά, να περάσουν στην Ευρώπη. Ένα περιστατικό ανείπωτης τραγωδίας, κάτι σαν παραλλαγή του παραμυθιού "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν συνέβη λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, στο πέρασμα του Έβρου:

 

       Ένα 4χρονο κορίτσι παγωμένο δίπλα στο άψυχο σώμα του νεαρού πατέρα του, βρήκε αγρότης μέσα σε οικίσκο γεώτρησης άντλησης υδάτων μόλις 300 μέτρα από τον Έβρο και ειδοποίησε την αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε από τα έγγραφα που έφερε πάνω του ο άντρας, επρόκειτο για έναν 32χρονο, υπήκοο Συρίας, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πάνω από   1 0   ώ ρ ε ς  δ ί π λ α   σ τ ο   ν ε κ ρ ό    π α τ έ ρ α    του, εκτιμάται ότι παρέμεινε το κοριτσάκι!  Αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως έγινε η εισαγωγή του στο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης. Μετά από ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έχαιρε άκρας υγείας, φιλοξενείται, πλέον σε σπίτι του "Χαμόγελου του Παιδιού" στη Θεσσαλονίκη και έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς, οι προσπάθειες επανένωσης με την οικογένειά του, εφόσον υπάρχει. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από "Το Χαμόγελο του Παιδιού", η μικρή Τάλα, όπως είναι το όνομα του κοριτσιού, ρωτήθηκε από μεταφραστή για τις συνθήκες που βρέθηκε στην περιοχή αλλά δεν έχει μπορέσει ακόμα να τις αφηγηθεί...

 

 

 

Πηγή: news 247.gr. Φωτ. από panoramio com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου