Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Νέα σύλληψη του πρώην ισχυρού άνδρα του Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη


        

      Σε νέα σύλληψη των πρώην προέδρου και αντιπροέδρου του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" και του "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέα Μαρτίνη και Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, προχώρησε σήμερα η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Αυτή τη φορά πρόκειται για τις περσινές οφειλές του νοσοκομείου προς το ΙΚΑ, ύψους 1.536.814,64 ευρώ.

Σημειώνεται πως ίδιοι είχαν συλληφθεί ξανά στις 12-03-2014, με την ίδια κατηγορία για ποσό 623.465,11 ευρώ, αλλά είχαν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι.

 

                           Επενέβη ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός!

 

       Ο Ανδρέας Μαρτίνης τυγχάνει 30 χρόνια ο ισχυρός άνδρας στο τιμόνι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  έχοντας μια θητεία αρκετά αμφιλεγόμενη, αφού τα καταγεγραμμένα χρέη στο Ερρίκος Ντυνάν ανέρχονται στα 240.000.000 ευρώ και στον Ερυθρό Σταυρό 50.000.000!

Την Αθήνα είχε επισκεφθεί και ο επικεφαλής της διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού, για οικονομική αυτοψία, καθώς οι καταγγελίες που είχαν φτάσει στην κεντρική διοίκηση στη Γενεύη ήσαν καταιγιστικές. Φεύγοντας απείλησε με οριστική διαγραφή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τα μητρώα της Διεθνούς Ομοσπονδίας καθώς υπήρχαν βάσιμες υποψίες για ιδιοτελή διαχείριση, ολοκληρωτικό καθεστώς και άρνηση πρόσβασης σε οποιαδήποτε στοιχεία, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ρευστοποιήσεις των κληροδοτημάτων. 

 

                         Πωλήσεις σε off shore εταιρίες


         Σημειώνεται, ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει καταθέσει αγωγή από το 2011, ζητώντας ακύρωση μεταβίβασης ακινήτου το οποίο πώλησε το νοσοκομείο σε   o f f    s h o r e   εταιρεία,  με έδρα το Λιχτενστάιν. Πρόκειται για ακίνητο στο Κεφαλάρι Κηφισιάς, αξίας 783 εκατ. δρχ. (βάση φορολογικών εκτιμήσεων του 1999), της δωρήτριας Αγλαΐας Σακελλαροπούλου, η οποία, σύμφωνα με τη διαθήκη της, το διέθεσε «για την εισαγωγή και δωρεάν νοσηλεία εις το άνω νοσοκομείο ανάλογου αριθμού απόρων ασθενών…»....

 

                  Εμπλοκή της εταιρίας της Αλεξίας Μπακογιάννη

 

        Τελευταίως,  ένα ακόμη σκάνδαλο ήρθε στο φώς της δημοσιότητας. Πρόκειται για τη συνεργασία με την εταιρεία AIA Relate Α.Ε στην οποία είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος η   Α λ ε ξ ί α   Μ π α κ ο γ ι ά ν ν η, στην οποία μετέχει και ο αδελφός της, Κώστας Μπακογιάννης και η οποία είχε αναλάβει τη διαφημιστική προβολή του εράνου του Ερυθρού Σταυρού, αντί αμοιβής 320.000 ευρώ κάθε χρόνο και χωρίς να τηρηθεί καμμία διαγωνιστική διαδικασία (σχετ. http://attikanet.blogspot.gr/2013/10/320.html).

 

Πηγές: 

iatronet.gr

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=31461

http://www.kathimerini.gr/472389/article/epikairothta/ellada/o-martinhs-h-diey8yntria-kai-oi-maltezikes-offshore

 

 











 

 

 










1 σχόλιο: