Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σεξιστικές αθλιότητες στην πολιτική ζωή




     
     Να μπει φραγμός «στη σεξιστική χυδαιότητα που αναπαράγεται τον τελευταίο καιρό από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης» ζητεί με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). 

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας προκάλεσαν "σκίτσα, σχόλια και αναφορές" από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, για την πολιτική δράση τριών γυναικών βουλευτών, της Θ. Τζάκρη, της Ζ. Κωνσταντοπούλου και της Ρ. Μακρή, σε πρόσφατες εξελίξεις. Η Ομοσπονδία επισημαίνει προς σχολιαστές και γελοιογράφους την ανάγκη εφαρμογής των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, υπενθυμίζοντας τα άρθρα 2, 4 και 7 του "Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης", που αναφέρεται στην ισότιμη και χωρίς διακρίσεις αντιμετώπιση των πολιτών, στο σεβασμό της προσωπικότητας, στο απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής και στην αποφυγή της χυδαιολογίας. 

 

      Δεν είναι πρώτη φορά που στη χώρα μας που πολιτικοί και ΜΜΕ χυδαιολογούν σε απίστευτο βαθμό εναντίον γυναικών πολιτικών, με αποκορύφωμα, τις αισχρές επιθέσεις εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, της Ραχήλ Μακρή και της Θεοδώρας Τζάκρη, για τη στάση τους στα τελευταία γεγονότα της ΕΡΤ. Πρωταγωνιστές αυτού του απίστευτου  σ ε ξ ι σ μ ο ύ,  ο  Άδωνις Γεωργιάδης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος,  ο Σκάϊ και το Συγκρότημα Λαμπράκη...


3 σχόλια:

  1. Στην ουσία, λυσσάνε όταν μια γυναίκα - βουλευτής έχει φωνή. Τις θέλουν διακοσμητικά στοιχεία και γιαυτό επιτίθενται. Τυχαίο είναι ότι ανάμεσα στα θύματά τους υπάρχουν δραστήριες πολιτικοί, όπως αυτές που αναφέρετε; Η Ραχήλ Μακρή έχει υποστεί τεράστιο διασυρμό με μοναδικό στόχο το τί φοράει, ενώ στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ μαχητική και ετοιμόλογη! Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απορώ πώς αντέχει αυτή η κοπέλλα με τόσες αποκλειστικά προσωπικές επιθέσεις. Τους ενοχλεί φοβερά, αφού οι αγορεύσεις της σπάνε κόκκαλα και πολλοί τη θεωρούν επόμενη αρχηγό στο κόμμα της.... Τώρα τα έβαλαν με την Τζάκρη. Αντί να την κριτικάρουν για μια καθαρά πολιτική απόφασή της, άρχισαν νέο γύρο με μία απο τα ίδια. Πάρα πολύ χαμηλό το επίπεδο της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα..... Χτες άκουγα τον Σκάι για την Τζάκρη. Ντροπή τους. Αισχροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απασχολούν τον κόσμο με κακόγουστο χιούμορ, για να μη βλέπει αυτά που γίνονται εις βάρος του. Φασιστικά δημοσιεύματα μυριάδες! Ειδικά οι γυναίκες είναι ο πρώτος στόχος. Επίσης πάρα πολύ συχνά αναφέρονται σε σωματικά ελαττώματα πολιτικών κατά κόρον. Ειδικά για Σόιμπλε... Μεγάλο το κατάντημα της δημοσιογραφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμα και για τη Μέρκελ οι δημοσιογράφοι της δεκάρας αντί να της κάνουν κριτική για την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη, την διακωμωδούσαν ως γυναίκα. Αλλά και οι πολιτικοί δεν πάνε πίσω. Ξεχάσατε τον Σαχινίδη, που μόλις η Καϊλή αντέδρασε στην ψήφιση του μνημονίου την αποκάλεσε καλτσοδέτα; Ήθελα νά ξερα, υπάρχει γυναίκα που θα ψηφίσει αυτόν τον αχρείο, που μάλιστα τον είχαμε ένα φεγγάρι και υπουργό; Τέτοιο πολιτισμό έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή