Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο








      Πενήντα επτά σύγχρονα έργα εκτίθενται στη σκιά των αγαλμάτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Συμμαχία για την Ελλάδα». Φιλοξενούνται σύγχρονα έργα Τέχνης, ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και φωτογραφίας.

Η έκθεση αποτελεί μια καλλιτεχνική προσφορά, που αποσκοπεί στην οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς τα έργα μετά τη λήξη της έκθεσης θα δημοπρατηθούν και τα δύο τρίτα των κερδών θα καταλήξουν στο Μουσείο. 





Πενήντα επτά σύγχρονα έργα εκτίθενται στη σκιά των αγαλμάτων




  Στην έκθεση συμμετέχει πλειάδα γνωστών ελλήνων καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους, οι Απόστολος Γιαγιάννος, Bένια Δημητρακοπούλου, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Βλάσης Κανιάρης,  Δημήτρης Κούκος, Αλίνα Μάτσα, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Αντωνία Παπατζανάκη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Παύλος Σάμιος, Χρήστος Σανταμούρης,  Γιάννης Τζερμιάς, Μανώλης Χάρος, Θοδωρής Χρυσικός κ. ά. 




       Ο επιμελητής της έκθεσης επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, κάνει λόγο για τη «σπασμένη κλωστή» μεταξύ αρχαίας και σύγχρονης τέχνης, για την ανάγκη να ανοίξουν τα μεγάλα αρχαιογνωστικά μουσεία μας σε ένα νέο κοινό μέσω της σύγχρονης τέχνης. Η αρχαία κληρονομιά είναι η πηγή προς την οποία η τέχνη κάθε εποχής επιστρέφει για να αντλήσει νόημα και έμπνευση και ο σεβασμός στο παρελθόν είναι δεδομένος, λέει και αναφέρει χαρακτηριστικάι: «Δε θα πάθει τίποτα ο Δίας του Αρτεμισίου από τη γειτνίαση με το έργο του Βλάση Κανιάρη». Τονίζει ότι οι σύγχρονοι καλλιτέχνες «προσέρχονται με ταπεινότητα αλλά και υπερηφάνεια για να δείξουν πως και σήμερα υπάρχει μια Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοπρέπειας, της προσφοράς, της τέχνης και του οραματισμού».






 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου