Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Δηλώσεις μεγάλων πολιτικών ανδρών (Σαμαρά - Δένδια)



                                              Αντώνης Σαμαράς



      Φαίνεται το εμπέδωσε τόσο καλά το μάθημα περί άκρων, από τους επιφανείς συμβούλους του, Λαζαρίδη και Κρανιδιώτη, που  "λάλησε"  περίεργα στην Αμερική! Μιλώντας σε εκδήλωση του Peterson Institute for International Economics και Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", τόνισε, πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, η «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε), που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση»!!!

 

       Δε φτάνει δηλαδή που φρόντισε να βρίσκεται εκτός Ελλάδος περιοδεύοντας σε Ισραήλ και ΗΠΑ, ενώ είναι σε εξέλιξη το show πάταξης της Χρυσής Αυγής,  έφτασε, λόγω υπερβολικού ζήλου συνταύτισης με διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, μέχρι του σημείου να βαφτίσει εξτρεμιστή όποιον είναι κατά της Ε. Ε. και του ΝΑΤΟ! Επακολούθησε ανασκευή σε δελτία τύπου, αλλά δυστυχώς υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο  (http://www.iie.com/events/event_detail.cfm?EventID=295).

 

Για τη δήλωση αυτή, υπήρξε μεγάλη αντίδραση από κόμματα και φορείς στην  Ελλάδα. Σημειώνουμε εδώ τη χαρακτηριστική φράση του Αλέκου Αλαβάνου: «...μια που είναι στην Αμερική ο κ. Σαμαράς, ας ζητήσει από το FBI να συλλάβει τον αμερικανό νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, που έχει παρόμοιες απόψεις»!

 

 

                                              Νίκος Δένδιας

 

«Η ελληνική αστυνομία έπραξε ό,τι  της ζητήθηκε, θα συνεχίσει να το πράττει και αν της είχαν ζητηθεί (ενν. από τη Δικαιοσύνη) περισσότερα στοιχεία για τη Χρυσή Αυγή, θα τα έδινε», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Ελευθεροτυπία, μετά το σάλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την αποφυλάκιση Κασιδιάρη και λοιπών.

     Τί θέλει να πει ο ...ποιητής; Ότι έχει επιπλέον στοιχεία και δεν τα έχει δώσει; Και τί ακριβώς έπρεπε να κάνει δηλαδή η Δικαιοσύνη; Να πάει στην Αστυνομία και στον επικεφαλής υπουργό και να τους πει π.χ., "αν έχετε ευχαρίστηση, μήπως σας βρίσκεται τίποτα άλλο ακόμα"; Μη χειρότερα!

 

 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου