Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τουρκικός όμιλος εξαγοράζει το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου


Η μαρίνα Φλοίσβου πέρασε στα χέρια των Τούρκων!

       Όλοι θυμόμαστε τη μαζική έλευση στη χώρα μας Τούρκων υπουργών επί Γιωργάκη Παπανδρέου και όσα ελέχθησαν τότε για κοινό υπουργικό συμβούλιο κλπ. Ιδού οι καρποί αυτής της πολιτικής:

       Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό, ότι ο τουρκικός όμιλος "Dogus" εξαγοράζει το 50% της Μαρίνας Φλοίσβου, μέσω μιας απλής ανακοίνωσης της "Lamda Development" του ομίλου Λάτση και του γιγαντιαίου τουρκικού ομίλου "DOĞUŞ" περί συνεργασίας. Σύμφωνα με οικονομολόγους, κατ' ουσίαν, η εταιρεία Λάτση  παραδίδει στους Τούρκους  «επενδυτές» τη μαρίνα του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο σε αντάλλαγμα της συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με μετρητά. 

 

 

                                         Οικονομικός «Αττίλας»;

 

       Διπλωματικοί παρατηρητές πάντως, θεωρούν, ότι ξεκινά ένας «οικονομικός Αττίλας» κατευθυνόμενος από το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας  με τις ευλογίες του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Υπάρχει πλέον κίνδυνος η εταιρεία των συμφερόντων Λάτση να αποτελέσει το  «Δούρειο Ίππο» για να εξαγοραστούν  από τους Τούρκους, μαρίνες με τουριστικό και  «στρατηγικό» ενδιαφέρον σε ολόκληρη την επικράτεια και μέσα από αυτή τη νέα εταιρεία να εισέλθουν σε τουριστικές υποδομές και ακίνητα, ειδικά τώρα που ασκούνται πιέσεις για πλειστηριασμούς...

 

                           Πιθανή  "επέλαση" Τούρκων επενδυτών

 

      Σύμφωνα με πληροφορίες  αναμένεται "επέλαση" των Τούρκων με  επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων εντός του 2013. 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε, αν θα υπάρξει αντίσταση σε αυτή την τουρκική επενδυτική "επίθεση" εκ μέρους  απλών πολιτών αλλά και της οικονομικής μας ελίτ, με όρους πατριωτικής ευθύνης. Δηλαδή, αν θα γίνει η πρώτη κίνηση με επιλογή εναλλακτικών λύσεων, απ' όσους διαθέτουν σκάφη και τα ελλιμενίζουν στη μαρίνα Φλοίσβου...

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου