Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Άσχημο το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης Σαμαρά



                                         Υπουργοποιήσεις ιδιαίτερης σημασίας




        Από τις πρώτες ενδείξεις για την πολιτική που θ' ακολουθηθεί, αποτελεί η τοποθέτηση του   ε  φ ο π λ ι σ τ ή   Γ. Βερνίκου στο Υπουργείο Εμπ. Ναυτιλίας, δηλαδή επόπτης και εποπτευόμενος εν και το αυτό... Τουλάχιστον ας το ονομάσουν ξεκάθαρα Υπουργείο Εφοπλιστών! Επίσης το γεγονός, ότι πρόσφατα στο Γ. Βερνίκο επιδικάστηκε πρόστιμο από την επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς, δεν αποτέλεσε για τον πρωθυπουργό  εμπόδιο για την εν λόγω υπουργοποίηση...Σήμερα έγινε επίσης γνωστό, ότι η αντιπολίτευση ζήτησε  την   π α ρ α ί τ η σ ή    του, λόγω συμμετοχής του σε off shore εταιρία.   

 

     Η υπουργοποίηση της  Όλγας Κεφαλογιάννη έγινε  με θολό το κριτήριο επιλογής της έναντι άλλων συναδέλφων της, που υπερτερούν σε επαγγελματικά προσόντα και επιστημοσύνη. 

Βέβαια, έχει σπουδαίες καταβολές, καθόσον τυγχάνει ανιψιά του  Β. Βαρδινογιάννη και κόρη του εκλιπόντος πολιτικού Γ. Κεφαλογιάννη, του καταδικασθέντος για υπόθαλψη των ναρκοεμπόρων των Ζωνιανών.....  

Έγινε επίσης γνωστή στο πρόσφατο παρελθόν, για την περιπετειώδη  εκλογή της, ως βουλευτή Ρεθύμνου με 39 ψήφους διαφορά απ'τον συνυποψήφιό της  Κ. Σχοινά, με ορυμαγδό  ενστάσεων για την εκλογική διαδικασία κλπ. κλπ.  Με λίγα λόγια, η κ. Κεφαλογιάννη νέα μεν, φέρουσα όμως συν τοις άλλοις και έντονο παλαιοκομματικό παρελθόν.....

 

 

                Οι επιλογές στο υπερυπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

 

 

      Τα προσόντα του νέου Υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου, εστιάζονται σε  σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις αλλά και στην προεδρία του Ιδρύματος Καραμανλή. Τί ακριβώς προσφέρει στην κοινωνία αυτό το κοινωφελές ίδρυμα, το αγνοούμε. Γιατί κρίθηκε ο καταλληλότερος  για την Παιδεία, αντί να συνδράμει στο πεδίο των διεθνών σχέσεων, το αγνοούμε επίσης.

 

      Επίσης στον τομέα του Πολιτισμού, είθισται στα ευρωπαϊκά τουλάχιστον κράτη, να τοποθετούνται γνωστοί άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Οι προηγούμενοι είχαν διορίσει τον Π. Γερουλάνο, με κύριο  προσόν, επιχείρηση ....ιχθυοκαλλιεργειών!  

       Ο Κώστας Τζαβάρας  ως αναπληρωτής  Υπουργός Πολιτισμού, αναμφισβήτητα  έχει  τη  δυνατότητα να  ανταπεξέλθει, αφού εκτός από την εν γένει συγκρότησή του, είναι γνωστό, ότι προέρχεται από την αληθινή κοινωνία, τον κόσμο της εργασίας. Η τοποθέτηση αυτή μάλλον τον αδικεί, δεδομένου ότι  ο εξ Ηλείας  πολιτικός, που και  πεπαιδευμένος  είναι και δραστήριος μαχόμενος δικηγόρος τυγχάνει, θα  προσέφερε   π ο λ ύ      π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ α    σε άλλη υπουργική ή επιτελική θέση.

 

     Πάντως ευτυχώς, που μέχρι στιγμής δεν είδαμε να υπουργοποιείται η μεγάλη οικογένεια της......SIEMENS!   

 

 

     Διεθνής σάλος από τις απρόσμενες ασθένειες  και την παραίτηση Ράπανου                                                                                                                                     

  

                                                                                                                                                  

       Η σύμπτωση  των  προβλημάτων υγείας και του Πρωθυπουργού και του νεοεπιλεγέντος Υπουργού Οικονομικών Β. Ράπανου,  μπορεί εδώ να θεωρήθηκε αρχικά ατυχής συγκυρία, όμως στο εξωτερικό  προκάλεσε ερωτηματικά... Μάλιστα τα μεγάλα δορυφορικά δίκτυα μετέδιδαν ότι ο  Β. Ράπανος αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο λόγω σοβαρής διαφωνίας  στο θέμα των συνεργατών του.


                                                                                                                                                                                     Ποιός θα εκπροσωπήσει τη χώρα;

 

      Ανεπανόρθωτα εξετέθη η κυβέρνηση και στο εσωτερικό και στους εταίρους μας, αφού δεν εγνώριζε ποιός αντικαθιστά τον ασθενούντα πρωθυπουργό στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.!  Αποφασίστηκε να σταλεί ο Δ. Αβραμόπουλος, αλλά οι εταίροι απαίτησαν (και πολύ σωστά) να σταλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Βέβαια το αποτέλεσμα είναι, ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να μην υπάρχει  σοβαρή εκπροσώπηση της χώρας μας σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία... 

Η απουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού και Έλληνα Υπουργού Οικονομικών  έχει προκαλέσει αναστάτωση και στη Σύνοδο, δεδομένου, ότι  ο νέος  Υπουργός   Οικονομικών δεν είναι βέβαιο αν θα προλάβει καν να προετοιμασθεί!

 

 

Χαρακηριστική η σημειολογία της εικόνας: 'Ολο το υπουργικό συμβούλιο στέκεται για την καθιερωμένη φωτογραφία,  π λ η ν   του παντελώς αδιαφορούντος για τη στιγμή, νέου υφυπουργού Εμπ. Ναυτιλίας, του εφοπλιστή Γ. Βερνίκου, που μιλάει στο κινητό...!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου