Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Διεθνής θρίαμβος Ελλήνων μαθητών σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών και Φιλοσοφίας!

  

       Tεράστια η επιτυχία των Ελλήνων Μαθητών στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας. Πρόκειται για διεθνή θεσμό υψηλοτάτου ενδιαφέροντος και όχι μόνο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αφού συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού και πολλές άλλες χώρες της Ασίας και της Ευρώπης, όπως, η Ινδονησία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία κλπ.

Οι μαθητές μας κέρδισαν δύο χρυσά βραβεία, ένα αργυρό, ένα χάλκινο και μία εύφημη μνεία! 

Ακόμη, μία ελληνίδα μαθήτρια απέσπασε αργυρό βραβείο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας!

Οι βραβευθέντες:

 

 

Αλέξανδρος Μουσάτωβ, Γ' Λυκείου από το 40ό Λύκειο Αχαρνών, χρυσό μετάλλιο 

 

 

Παιδί μεταναστών, με πατέρα Ρώσο και μητέρα Ελληνίδα Ομογενή, πέρυσι είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών στο Άμστερνταμ. Mετά τη νέα επιτυχία, έγινε  δεκτός σε 5 μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, αλλά διάλεξε το Γέϊλ, που του προσέφερε υποτροφία!

 

 

 

 

Παναγιώτης Λώλας, από τα εκπαιδευτήρια "Αθηνά" των Τρικάλων, χρυσό μετάλλιο

 

 

Πέρυσι, κατέκτησε και χάλκινα μετάλλια στην προηγούμενη Βαλκανική Ολυμπιάδα στο Βουκουρέστι και στη Διεθνή Ολυμπιάδα στο Άμστερνταμ, όπου συμμετείχαν 105 χώρες!

«Με εξιτάρουν τα μαθηματικά, μου αρέσει να λύνω προβλήματα με τη λογική,», είπε ο 17χρονος μαθητής, ο οποίος ετοιμάζεται για τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Μαρ Ντελ Πλάτα της Αργεντινής. Του χρόνου που θα τελειώσει το σχολείο, θέλει να σπουδάσει μαθηματικά και να ασχοληθεί στη συνέχεια με την έρευνα. « Θα κάνω αιτήσεις σε ξένα πανεπιστήμια και αν έχω θετικές απαντήσεις θα φύγω στο εξωτερικό», είπε στους δημοσιογράφους.

 

 

 

 

 

 Ζαχαρίας Τσαμπασίδης, από τα εκπαιδευτήρια "Πλάτων" της Κατερίνης, το αργυρό μετάλλιο

 

 

Μετά την επιτυχία του έγινε δεκτός σε πολλά φημισμένα πανεπιστήμια, αλλά, επέλεξε το Cambridge Trinity College, γιατί θεωρείται το καλύτερο σε Παγκόσμιο επίπεδο για τα Μαθηματικά, τα οποία και τον ενδιαφέρουν. 

Θεωρείται από τον ίδιο σημαντική εμπειρία η συμμετοχή του στο πρόγραμμα RSI πέρσι, περίφημο πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τη πραγματική έρευνα και να αρχίσει την αναζήτηση για τις σπουδές στο εξωτερικό.

Η άμεση προτεραιότητά του είναι να πετύχει ένα ακόμα μετάλλιο στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα και να προετοιμαστεί για το Cambridge.

 


Παναγιώτης Δημάκης, από τη Σχολή Μωραϊτη, χάλκινο μετάλλιο

 

 

    

 Μαθητής της Α' Λυκείου, ήδη με πολλά άλλα βραβεία στο ενεργητικό του, ετοιμάζεται για τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα γίνει τον Ιούλιο στην πόλη Μαρ Ντελ Πλάτα της Αργεντινής.


 

 

 

 

 

 

 

 

Ιάσων Κουντουρίδης, από το Κολλέγιο Αθηνών, εύφημη μνεία

 



Η παρέα των θριαμβευτών μαθητών μετά την απονομή των βραβείων.












 

 

Μυρτώ Βλαζάκη, από τη Σχολή Μωραΐτη, αργυρό μετάλλιο στην 20η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας 

 

 

Η 20η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας (I.P.O, International Philosophy Olympiad)  έγινε στο Όσλο  16-20 Μαΐου 2012.

Η Μυρτώ  Βλαζάκη στην εργασία της, ανέπτυξε την “ιδέα του κακού ως μια τριπλή ιδέα που εκπορεύεται από την άγνοια, την ατομική πρόθεση και την κοινωνική επίδραση χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Φιλοσοφία και την Ψυχολογία”. Είχε αναδειχθεί  3η νικήτρια του Πανελλαδικού Διαγωνισμού 2012 στην Πάτρα και 2η νικήτρια για την ελληνική εκπροσώπηση στη ΔΟΦ.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου