Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τρεις αυτοκτονίες κάθε 2 ημέρες στην Ελλάδα της κρίσης


 


  

 

 Αιδήμων σιωπή από επίσημα χείλη για τις καθημερινές πια αυτοκτονίες. Από την αρχή της κρίσης, θεωρείται ότι έχουν υπερβεί τις 3.000!

Κι όμως,  οι κυβερνήσεις μας έπαψαν πια να αναφέρονται σ' αυτούς τους συνανθρώπους μας....

 

 

      Ποιος ξέρει, ίσως και να θεωρούν ότι θα το συνηθίσουμε κι αυτό, αφού πρόκειται για φαινόμενο της καθημερινότητάς μας.  Άλλωστε μια αναφορά στα τραγικά θύματα της κρίσης, θα είχε κόστος για τους πολιτικούς που μας κυβέρνησαν και αναπόφευκτα θα μείωνε κάποια εκλογικά ποσοστά ακόμα περισσότερο. Οπότε.... 

Πάντως τέτοιες πληγές,  δύσκολα επουλώνονται  και αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην κοινωνία...

 

 

     Αντίθετα, στη γειτονική Ιταλία, το θέμα των ολονέν αυξανόμενων κι εκεί αιυτοκτονιών προκάλεσε συζητήσεις και σφοδρές αντιπαραθέσεις στον  πολιτικό κόσμο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναφέρθηκε όχι μόνο στις αυτοκτονίες στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα: «Είναι δραματικά γεγονότα, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν πολύ και στην Ελλάδα. Η μόνη σοβαρή απάντηση που μπορούμε να δώσουμε, είναι η εξυγίανση και η ανάπτυξη», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Για τον Αντόνιο ντι Πιέτρο όμως, τον Εισαγγελέα που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 τίναξε στον αέρα το ιταλικό πολιτικό σύστημα με την επιχείρηση Καθαρά Χέρια και σήμερα ηγείται του κόμματος "Ιταλία των Αξιών",  ο Μάριο Μόντι «θα κουβαλά στη συνείδησή του αυτές τις αυτοκτονίες». 

 

Σιωπηλή διαδήλωση για τις αυτοκτονίες στην Ιταλία

 

 

      Χιλιάδες Ιταλοί πριν λίγο καιρό, κατέβηκαν στους δρόμους της Ρώμης, κρατώντας κεριά, σε μία σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας για τις αυτοκτονίες των συνανθρώπων τους λόγω της κρίσης...






https://ecoleft.files.wordpress.com/2012/04/rome1.jpg



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου