Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων, “Αγία Σοφία”:

 

 


 

       Μετά από συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα και τη συνάντηση της επιτροπής γιατρών με το διοικητή του Παίδων “Αγία Σοφία”, αποφασίστηκε να κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία την 1η Ιουνίου.

Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργείο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εγκυμονεί η κατάσταση που επικρατεί, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων και όχι μόνο.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί:

«Οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους, σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή  λειτουργία του νοσοκομείου. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων  αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (π.χ. νεογνά, παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας). Ταυτόχρονα, υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου, πράγμα που σημαίνει, ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι, οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν».

       Ως εκ τούτου και μετά από συνάντηση που είχαν χτες με το διοικητή του νοσοκομείου, αποφασίστηκε αναστολή των τακτικών χειρουργείων από την 1η Ιουνίου έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία τους και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου