Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Και παράσημο στον εφοπλιστή Λασκαρίδη

 


 

       Το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε στον εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά του στην πατρίδα, τόσο στον τομέα της Άμυνας, όσο και στην προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 Είναι γνωστό, ότι εταιρίες και ιδρύματα της οικογένειας Λασκαρίδη, έχουν προβεί σε μεγάλες δωρεές στο ναυτικό, φιλανθρωπίες, χορηγίες πολιτιστικού περιεχομένου, δώρισαν τα παγουρίνια σε όλα τα σχολεία της χώρας κλπ.


              Έχει τον Πρωθυπουργό χε.μένο και άλλα τινά...  

 

      Ο εν λόγω εφοπλιστής είχε προκαλέσει σάλο το 2021, όταν σε συνέντευξή του σε ξένο δημοσιογράφο είχε εκφραστεί απαξιωτικά για τον Πρωθυπουργό, αλλά και για τη χώρα. Συγκεκριμένα δήλωνε, ότι οι εφοπλιστές έχουν χε.μένο τον Πρωθυπουργό, δεν τους ενδιαφέρει η ελληνική σημαία, επιβεβαιώνοντας, ότι το 80%,των πλοίων έχουν ξένη σημαία! 

 

 

 

                     ...

 

 

Οι καταγγελίες για ανέλκυση αρχαίων, για φορτίο κοκαΐνης και τελικά απαλλαγή

 

        Η εταιρία του Λασκαρίδη ενεπλάκη, το 2020, σε υπόθεση παράνομης ανέλκυσης αρχαιοτήτων από το βυθό των Κυθήρων. Το γεγονός καταγγέλθηκε από ιδιώτη, που παρατήρησε και φωτογράφισε τους δύτες τη στιγμή που αναδύονταν με αρχαία.
Μετά από πενθήμερο, ο εφοπλιστής, με επιστολή του προς την αρχαιολόγο και πρώην προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωση στις 17 Αυγούστου 2020, που κοινοποιήθηκε και στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, παραδέχτηκε την ανέλκυση και συγκεκριμένα ανέφερε, ότι  ανελκύστηκε «αρχαία άγκυρα» και ότι στην ίδια περιοχή φαίνονταν να υπάρχουν και πολλοί «σπασμένοι αρχαίοι αμφορείς»....
Το 2023 , ο εφοπλιστής απαλλάχθηκε από την κατηγορία, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.
 
        Επίσης, το 2023, στο πλοίο Atlas, της εταιρείας Laskaridis Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή, είχε εντοπιστεί στο λιμάνι της Βενετίας με 850 κιλά κοκαΐνης, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Για το θέμα η εταιρεία είχε εκδώσει ανακοίνωση, ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά, ότι  συνεργάζεται με τις Αρχές και ότι το φορτίο βρέθηκε σε μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες.
 
 
 
 
 
Πηγές:
 

 https://kythera.news/katepeigoysa-prokatarktiki-exetasi-tis-eisaggelias-ta-archaia-ton/

 https://www.newsbreak.gr/ellada/460701/ti-apantaei-i-etaireia-toy-laskaridi-gia-to-fortio-me-850-kila-koka-ni/

 https://www.documentonews.gr/article/parasimoforithike-apo-tin-ptd-o-efoplistis-poy-eixe-xesme-ton-prothypoyrgo/

 https://www.documentonews.gr/article/eimai-o-xorhgos-kanw-oti-thelw/

 https://www.mononews.gr/business/shipping/apallachthike-o-panos-laskaridis-gia-tin-ipothesi-tou-navagiou-ton-antikithiron

 

 
Το 2023 Ττανελκύστηκε «αρχαία άγκυρα», ενώ επισήμαινε πως στην ίδια περιοχή φαίνονταν να υπάρχουν και πολλοί «σπασμένοι αρχαίοι αμφορείς».

Πηγή: https://kythera.news/katepeigoysa-prokatarktiki-exetasi-tis-eisaggelias-ta-archaia-ton/

2 σχόλια:

  1. Τώρα τα ναρκωτικά στα πλοία έτσι μεταφέρονται. Δηλαδή τα βάζουν σε σημεία τέτοια που μπορείς να πεις οτι τα έβαλαν καποιοι από τη θάλασσα στους αεραγωγούς κλπ. Οπότε αθώα η εταιρία. Και ο Κούστας που τον έχουν πιασει δυο φορές τα ίδια έλεγε και άλλοι που ποτέ δε μάθαμε το όνομα τους τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινέστατος! Και χεσμένο τον έχουντον εκάστοτε πρωθυπουργό και όλα σχεδόν τα πλοία με ξένες σημαίες και ξένα πληρώματα. Την αλήθεια είπε! Παρέλειψε μόνο να πει πόσες φοροαπαλλαγές έχουν στην Ελλαδίτσα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή