Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: για την Παλαιστίνη!


 


 

 

      Με φόρεμα που σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί παραπέμπει στην Παλαιστινιακή σημαία εμφανίστηκε στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και συγκεκριμένα στην προβολή της ταινίας «The Apprentice», η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, δείχνοντας έτσι, τη συμπαράστασή της στους Παλαιστινίους, για όσα φρικτά συμβαίνουν στη Γάζα. 

Το φόρεμά της, προφανώς ειδικά φτιαγμένο για την περίσταση, ήταν  μαύρο στο μπροστινό μέρος και λευκό πίσω, ενώ η ουρά του κατέληγε σε μια πράσινη απόχρωση, που σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί, παρέπεμπε σαφώς στην παλαιστινιακή σημαία...

Η εμφάνισή της αυτή αποθεώθηκε από το κοινό στο διαδίκτυο, με πολύ θετικά σχόλια για την ηθοποιό που τόλμησε αυτή την κίνηση, παρακάμπτοντας έξυπνα την απαγόρευση έκφρασης πολιτικών απόψεων κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών.

      Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Κέιτ Μπλάνσετ παίρνει θέση για όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Τον Οκτώβριο του 2023, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, συνυπέγραψε επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ όπου του ζητούσαν να πιέσει για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 EU Cate Blanchett c9943

 

Επίσης, πριν από περίπου έξι μήνες η ίδια μίλησε για την Παλαιστίνη ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.«Δεν είμαι από το Ισραήλ ή την Παλαιστίνη. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν είμαι καν ειδήμων, αλλά είμαι μάρτυρας», τόνισε στην ομιλία της.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου