Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ένα "ποτάμι" από βιβλία στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας




 

      Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας , πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας. Στη έναρξη του φεστιβάλ,  φτιάχτηκε ένα “ποτάμι” από βιβλία απλωμένα στον δρόμο, τα οποία φωτίζονται από το βράδυ. 

 

 

 

 

Δημιουργήθηκαν μονοπάτια μέσα από το φωτισμένο ποτάμι των βιβλίων, ώστε όλοι να μπορούν να περπατήσουν μέσα σ' αυτό και να πάρουν ή να αφήσουν όποιο βιβλίο θέλουν. Τα 10.000 βιβλία που συνθέτουν όλη αυτή την εικαστική παρουσίαση συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους μήνες από τους κατοίκους της Ουτρέχτης. 

 

 

 

 

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή βιβλίου υπάρχει μεγάλο φάσμα εκδηλώσεων: συμμετοχές διάσημων εκδοτικών οίκων, διαλέξεις για τα βιβλία από εγχώριους και ξένους συγγραφείς και ομιλίες για φλέγοντα θέματα της εποχής μας, όπως είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο σεξισμός, η αποικιοκρατία, η ανισότητα ευκαιριών.

Ένα απόγευμα είναι αφιερωμένο στην περιπατητική λογοτεχνία. Υπάρχουν ακόμα, η Νύχτα Ποίησης  η Παιδική Νύχτα, μουσικές βραδυές. Το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας περιλαμβάνει και αφιέρωμα με προβολές και συζητήσεις, στην Αμερικανίδα συγγραφέα, ποιήτρια και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα, Μάγια Αγγέλου.


 

 

 

 

 

Πηγή: netherlands.postsen.com.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου