Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Κρήτη: Τραγωδία για 4χρονη από τη Συρία


 


 


       Έγινε γνωστό, ότι την Τρίτη το απόγευμα, ένα 4χρονο κοριτσάκι από τη Συρία άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων. Το κοριτσάκι βρισκόταν σε πλοιάριο με μετανάστες, που είχε ξεκινήσει από το Λίβανο και έπλεε νότια του Νομού Χανίων με προορισμό την Ιταλία. Όμως τελείωσαν τα τρόφιμα και το πόσιμο νερό, με συνέπεια να αφυδατωθεί. 

 

Mετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψαν οι μετανάστες, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο μαζί με τη μητέρα του, απευθείας στο νοσοκομείο των Χανίων. Ωστόσο μετά από μέρες ασιτίας και εξάντλησης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και να συνεχίσει το ταξίδι του για ένα καλύτερο μέλλον. Την είδηση επιβεβαίωσε στο ekriti.gr και ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας. 

 

                                 Η ανακοίνωση του Λιμενικού

 

      Στην ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται, ότι εμπορικό πλοίο  σημαίας ANTIGUA διέσωσε 63 αλλοδαπούς, από ακυβέρνητο σκάφος σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας. Ο πλοίαρχος  αιτήθηκε από το Rescue Coordination Centre (RCC) Μάλτας την αποβίβαση δύο εκ των διασωθέντων λόγω απώλειας των αισθήσεων τους. Εν συνεχεία, αιτήθηκε την αποβίβαση μόνον της 4χρονης αλλοδαπής, καθώς το έτερο άτομο ανέκτησε τις αισθήσεις του. 

 

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου μειωθεί ο χρόνος παραλαβής της ασθενούς από το ελικόπτερο. Η τετράχρονη, η οποία δεν είχε τις αισθήσεις της, και η μητέρα συνοδός της, παρελήφθησαν από το ελικόπτερο, 50 ν.μ. νότια της Κρήτης και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου από τους θεράποντες ιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης.

 

 

 Πηγή: newsbomb.gr, ekriti.gr, zarpanews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου