Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Υπόθεση Τράγκα: Τα μυστήρια και τα ανεξήγητα (;)


 


 

       Ευφυής και εξαιρετικά ταλαντούχος "showman" εκπομπών, δημοσιογράφος κατά δήλωσίν του, ο Γιώργος Τράγκας, εξέπληξε μετά θάνατον τους πάντες με την αμύθητη περιουσία του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τεράστιας αξίας πολυτελείς κατοικίες σε όλο τον κόσμο, ράβδους χρυσού, άφθονο μετρητό, θυρίδες που δεν έχουν ακόμα ανοίξει και όλα αυτά μέσα σε ένα πλέγμα εξωχώριων (offshore) εταιριών, με το όνομά του να φιγουράρει στη "λίστα Λαγκάρντ" και στα "Panama Papers"...


 

                                                      Τα ερωτήματα

 

- Τα κατάφερε και τα διαχειριζόταν όλα αυτά, εκείνος που διέθετε μεν αδιαμφισβήτητο ταλέντο ως γλαφυρός παρουσιαστής εκπομπών, αλλά κατά τα άλλα ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων και γνώσεων: ένας απλός απόφοιτος Λυκείου, μιας και το μόνο που αποπειράθηκε κάποτε να σπουδάσει, ήταν ...σχέδιο μόδας.

 

-  Του αποδίδουν εκβιασμούς επιχειρηματιών από τους οποίους αποσπούσε τεράστια ποσά. Όμως από πού αντλούσε τόσο σημαντικές πληροφορίες, ώστε να "τους έχει στο χέρι"; Και πότε αυτοί που διαπράττουν τεραστίου εύρους οικονομικά εγκλήματα θα λογοδοτήσουν; Ποιοι βοήθησαν ώστε να αποφυλακιστεί υπόδικος επιχειρηματίας, μετά από καμπάνια των εκπομπών Τράγκα;

 

- Ακόμα και αν κάποιος ξέρει τις παρανομίες μεγαλόσχημων, πόσο εύκολο είναι να εκβιάζει και να αποσπά (συστηματικά κιόλας!)  εκατομμύρια; Και οι πέτρες γνωρίζουν, τί θα είχε πάθει όποιος τολμούσε κάτι τέτοιο στην  Κολομβία των Βαλκανίων...

 

- Πότε θα λογοδοτήσει η τράπεζα που του χάρισε 1,4 εκ. ευρώ, από σύνολο δανείου 2 εκ. ευρώ;


- Θα μας ενημερώσουν ποτέ, γιατί όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες προέβαιναν σε ελέγχους, αυτοί σταματούσαν;


- Και ξαφνικά μάθαμε και κάτι άλλο: πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέλεξε έναν γιο του Τράγκα, τον 30ετή Φρέντυ, ως σύμβουλό του, μιας και διέθετε εκπληκτικά και κυρίως σπάνια προσόντα: πτυχίο μάρκετινγκ από ένα ιδιωτικό κολλέγιο! Ο οποίος, προηγουμένως και όλως τυχαίως, εργαζόταν στα "Παραπολιτικά" του Μαρινάκη. Ο οποίος πριν αποποιηθεί βαρύγδουπα την κληρονομία, καταγγέλθηκε από τους συγκληρονόμους του για εικονική αποποίηση και συγκεκριμένα, ότι απαίτησε να του δώσουν πρώτα ένα σημαντικό μέρος της κληρονομιάς "κάτω από το τραπέζι"και ότι μετά θα αποποιηθεί επειδή εργάζεται στου Μαξίμου!

 

    

                                              "μπροστινός".... 

 

 

     Ποιος ήταν τελικά ο Τράγκας; Ένας γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, ο Απόστολος Λύτρας, εξέφρασε μια άποψη που πολλοί  συμμερίζονται: 

«Ο Γιώργος Τράγκας ίσως να χρησιμοποιήθηκε σαν “μπροστινός” από πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με το δημόσιο χρήμα για “ξέπλυμα”». 

Τελικά, κατά τα φαινόμενα, δεν ήταν, παρά ένας ακόμα "μπροστινός". 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες από: in.gr, lifo.gr, sofokleousin.gr, enikos.gr

 


 

 

2 σχόλια:

  1. Κάθε εξουσία εχει πάντα κάποιους μπροστινούς, Κοσκωτά, Τράγκα .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αλλού είχε γίνει τέτοιο σκάνδαλο θα είχε πέσει η κυβέρνηση!! Ειδικά αυτό με το γιο του να δουλευει διπλα στον πρωθυπουργό δεν καταπίνεται με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή