Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Παραλιακή: Τέλος η ηχορύπανση από τα νυχτερινά κέντρα

 




       Μετά την "ανάπαυλα" δύο χρόνων εξαιτίας της πανδημίας, τα παραλιακά νυχτερινά κέντρα ξεκίνησαν πάλι, με την άγρια ηχορύπανση από τη μουσική και τα βεγγαλικά να κάνουν κόλαση τη ζωή των κατοίκων. 

Μπροστά σ' αυτό το φαινόμενο της ανομίας, οι Δήμοι της παραλιακής, Αλίμου και Βάρης -  Βούλας - Βουλιαγμένης, είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στην ανομία των νυχτερινών κέντρων. Έτσι, επιβάλλουν να τερματίζεται η δυνατή μουσική μετά τις 23:00 και η ρίψη βεγγαλικών στις 23:00 ώστε να μην είναι πλέον οι κάτοικοι, όμηροi των D. J...

 

«Παίζουν με τα όρια της αντοχής και της υπομονής του κόσμου. Είναι μια μορφή πολιορκίας, στέρησης της ελευθερίας των ανθρώπων, η οποία δεν μπορεί να συνεχίζεται», δηλώνει ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης. Και συνεχίζει: «Δεν μπορούμε να έχουμε εδώ μια κατάσταση μαφίας να κάνουμε ότι θέλουμε. Ή θα λειτουργήσουμε σε αρμονία στην τοπική κοινωνία, ή θα προηγηθεί το δικαίωμα του ανθρώπου στην υγεία και την ξεκούραση και μετά το δικαίωμα του επιχειρηματία». Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης μάλιστα, η Δημοτική Αρχή επισείει και το ενδεχόμενο της πλήρους κατάργησης των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη, με Κανονιστική Απόφαση! 

 

Mέτρα κατά της ηχορύπανσης τις νυχτερινές ώρες από τα καταστήματα διασκέδασης έλαβε και ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την εισήγηση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, προχώρησε στην ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας της πόλης για την προστασία από οχλούσες δραστηριότητες και ηχορύπανση. 

 

Αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού μετά το προβλεπόμενο ωράριο, το οποίο λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα. Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, η Δημοτική Αστυνομία θα επιβάλει άμεσα πρόστιμο 5.000 ευρώ. Επιπλέον, ο νέος κανονισμός περιορίζει και την όχληση των κατοίκων από την κατάχρηση των βεγγαλικών μετά τις 23:00. Στους παραβάτες προβλέπεται η επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ. 

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. 

 

Πηγή: cnn.gr, hellasjournal.com, skai.gr

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου