Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Paganini: La Campanella

 



 

      Η διασημότατη Campanella (καμπανάκι) αποτελεί το τρίτο μέρος του δεύτερου κοντσέρτου για βιολί του Paganini και οφείλει το προσωνύμιό της στη μίμηση του ήχου μικρών καμπάνων από τις αρμονικές του βιολιού αλλά και από την ορχήστρα. Το μέρος του βιολιού είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να επιδεικνύει τις αξιοθαύμαστες ικανότητες του εκτελεστή και προϋποθέτει υψηλή τεχνική για να παιχτεί. 

 

 

 Paganini: La Campanella (Lidia Baich) - YouTube

 

 

 

                                                                  Παγκανίνι

                      


Νικολό Παγκανίνι - Βιογραφία - Σαν Σήμερα .gr

 

 

      

     Ο Νικολό Παγκανίνι (Niccolò Paganini) 1782 - 1840) υπήρξε διάσημος Ιταλός βιολιστής, κιθαρίστας και συνθέτης. Είναι ένας από τους διασημότερος βιρτουόζους του βιολιού που ξεχώρισε για την τεχνική του και τη δεξιοτεχνία του, ασκώντας επίδραση σε άλλους συνθέτες του ρομαντισμού όπως ο Φραντς Λιστ.

Οι συνθέσεις του περιέχουν κυρίως έργα για βιολί και ορχήστρα και μουσικής δωματίου.Στη διάρκεια της ζωής του, ο Παγκανίνι γνώρισε το θαυμασμό αλλά και τη συκοφαντία, που οφειλόταν κυρίως σε φθόνο και στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. Οι εξαιρετικές ικανότητες του στο βιολί, η εντυπωσιακή δεξιοτεχνία και τεχνική του έλαβαν μυθικές διαστάσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου