Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Τους ναούς για εμβολιαστικά κέντρα και για σχολικές αίθουσες, διαθέτει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

 

 

Λαμία : Φωτιά τα ξημερώματα στην Μητρόπολη [Εικόνες] | in.gr

 

 

      Την πρόθεση της Μητρόπολης Φθιώτιδος να διαθέσει όλες τις εγκαταστάσεις της για εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και για σχολική χρήση, εφόσον επιτρέπεται από το νόμο, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών. 

 

 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας προτείνει τις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης για εμβολιαστικά

 

 

      Μιλώντας στο κυριακάτικο μήνυμά του από την Μητρόπολη Φθιώτιδας, αναφέρθηκε στα προβλήματα λόγω του κορωνοϊού και  έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας τους ναούς, τα 89 πνευματικά κέντρα της Μητρόπολης, όσο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως αμφιθέατρα και αίθουσες κοινωνικών φορέων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και για σχολικές αίθουσες. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε. Όχι για να δημιουργήσουμε προβλήματα», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Δεκέμβριο, η πολιτεία είχε ζητήσει  εκκλησιαστικές εγκαταστάσεις για εμβολιαστικά κέντρα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε δώσει το πράσινο φως, ήδη δε  κάποιες Μητροπόλεις έχουν συμφωνήσει. Τώρα, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος έθεσε στη διάθεση τις πολιτείας τις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης όχι μόνο για τους εμβολιασμούς, αλλά και για τα σχολεία, ώστε να αποσυμφορηθούν λόγω του κορωνοϊού.

      Υπενθυμίζεται, ότι στις ευρωπαϊκές χώρες είναι σύνηθες, οι ναοί διαφόρων δογμάτων να χρησιμοποιούνται όχι μόνο για ιερατικές λειτουργίες και εκκλησιαστικές συνάξεις, αλλά και για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, μουσικές συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ.  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου