Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Μετάθεση ζήτησε και ο τρίτος ανακριτής για το Noor 1










Υπόθεση Noor1: Στην ανακρίτρια Πειραιά ο Ευθύμης Γιαννουσάκης ...




      Μετάθεση για προσωπικούς λόγους ζήτησε ο τρίτος ανακριτής που πήρε στα χέρια του την υπόθεση του Noor 1, Γιάννης Πετρόπουλος. Το αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη» στο σταθμό Open, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του "Έθνους". Το ίδιο περίπου είχε συμβεί και με τις δύο προηγούμενες ανακρίτριες. H πρώτη  που παρέλαβε το φάκελο για το ναρκοπλοίο, Ευαγγελία Αλεξακίδου, μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα. Η δεύτερη, Καλλιόπη Μάντακα παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε έγγραφο αίτημα στους ανωτέρους του για να μετατεθεί από τον Πειραιά στη Χαλκίδα, για προσωπικούς λόγους. Η τύχη του αιτήματός του θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες.  Σημειωτέον, ότι εν λόγω ανακριτής είχε ζητήσει εγγράφως να του διατεθεί επίκουρος ανακριτής λόγω του όγκου των δικογραφιών, αλλά το αίτημά του δεν απαντήθηκε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννη Μαλλούχο. 

Επίσης, σύμφωνα με άλλη σχετική εκπομπή του OPEN, η προηγούμενη ανακρίτρια κ. Μάντακα, είχε ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου δύο μαρτύρων που είχαν ζητήσει να καταθέσουν, ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά αρνήθηκε το αίτημα. 


Πηγή: https://thepressproject.gr/metathesi-zitise-ke-o-tritos-anakritis-gia-to-noor-1 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου