Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Σουηδία: Το 79% των θανάτων από κορωνοϊό, σε οίκους ευγηρίας





Τραγωδία στη Σουηδία: Ρεκόρ 27ετίας σε νεκρούς εξαιτίας του ...



















      Η Σουηδία ακολούθησε μια διαφορετική προσέγγιση στην πανδημία σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αφού δεν επέβαλε lockdown και απλά συνέστησε στους πολίτες της να υιοθετήσουν κοινωνική αποστασιοποίηση και αυτο-απομόνωση.
 Η στρατηγική αυτή είχε ως αποτέλεσμα ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τις γειτονικές της χώρας. Τώρα, η κυβέρνηση της χώρας θα συστήσει μια επιτροπή έρευνας η οποία θα εξετάσει τα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές για να περιορίσουν τη διασπορά του κοροναϊού, σε σύγκριση με τα μέτρα που πήραν άλλες χώρες.

Ιδιαίτερο σοκ προκαλεί η έρευνα για την πανδημία στα γηροκομεία. Μέχρι τις 24 Ιουνίου, 3.612 άνθρωποι 70 ετών και άνω που ζούσαν σε οίκους ευγηρίας είχαν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19. Πρόκειται για έναν αριθμό, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 79% των συνολικών θανάτων στη Σουηδία!

Η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει δεχθεί έντονη κριτική από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε η επιτροπή να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της πριν από τις επόμενες γενικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν το 2022.




Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου