Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Λεοπόλδος ο Β' του Βελγίου: Ο Χίτλερ του Κογκό..





Βέλγιο: Επιθέσεις σε αγάλματα του Λεοπόλδου Β' - Υπογραφές για την ...    










  



       Έπρεπε να συμβούν τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ με τη δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ, για να ξεσπάσουν στο Βέλγιο στα αγάλματα του Βασιλιά Λεοπόλδου Β' πετώντας μπογιές και μάλιστα η πρωτοβουλία κίνησης πολιτών που ζητά την αποκαθήλωση όλων των μνημείων και αγαλμάτων του, κερδίζει έδαφος.  
Οργανώσεις κατά του ρατσισμού ζητούν επίσης να δοθούν οικονομικές αποζημιώσεις στο Κονγκό, που καταδυναστεύτηκε υπό την αιματηρή βελγική κατοχή, η οποία διήρκεσε μέχρι το 1960.
 



terrapapers.com_The Beast Leopold II of Belgium in CONGO w (2)
Αναρίθμητοι ακρωτηριασμοί...



Ο βασιλιάς Λεοπόλδος ο Β΄, έχοντας το Κονγκό προσωπική ιδιοκτησία του (!) μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου, έχει κατηγορηθεί από το 1885 έως το 1908, για τη δολοφονία δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, το βασανισμό ή τον ακρωτηριασμό άλλων, ακόμα και για ασήμαντες αφορμές.




                                   Όλα για το καουτσούκ



      Τον Λεοπόλδο εκπροσωπούσε μισθοφορικός στρατός, που είχε αναλάβει να τρομοκρατεί και να σκοτώνει εργάτες, χωρίς να φαίνεται πουθενά ο ίδιος, με στόχο την όλο και μεγαλύτερη συλλογή ποσοτήτων καουτσούκ. Όποιος εργάτης δεν κατάφερνε να συλλέξει την απαιτούμενη ποσότητα καουτσούκ τον τιμωρούσαν, ξεκινώντας με μαστιγώματα. Χρησιμοποιούσαν ειδικά μαστίγια από αποξηραμένο δέρμα ιπποπόταμου, που συχνά έστελναν τα θύματά τους στο θάνατο. Σε άλλες περιπτώσεις που θεωρούσαν μη ικανοποιητική την απόδοσή τους, προέβαιναν σε ακρωτηριασμούς των χεριών! Οι περιγραφές συνταράζουν, με διηγήσεις ακόμα και για βασανισμούς και θανατώσεις γυναικών και παιδιών... Σχετικό το ντοκυμαντέρ του BBC, εδώ:




 




      Πριν λίγες μέρες,  ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου, μικρότερος αδερφός του βασιλιά Φιλίππου, δήλωσε, ότι δε βλέπει «πώς ο Λεοπόλδος θα μπορούσε να έχει βλάψει τους πολίτες του Κονγκό, γιατί ποτέ δεν πήγε στο Κονγκό, του οποίου ήταν ιδιοκτήτης». 

Κάποιος να του πει, ότι ούτε ο Χίτλερ επισκέφθηκε ποτέ το Νταχάου και το Άουσβιτς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου