Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Ραφήνας: Ενέργειες για την έλευση φυσικού αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Ραφηνα φυσικό αεριο"



     Μετά από μια σειρά αλλεπάλληλων συναντήσεων και διαπραγματεύσεων με τους αρμόδιους φορείς, ο Δήμος Ραφήνας, αν και ήταν εκτός σχεδιασμού από την Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου, προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή. 

Πρόσφατα διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση,  με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τη σύνδεση με το φυσικό αέριο και την παρουσίαση του σχετικού αιτήματος του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς ανέφερε, πως το κόστος της έλευσης του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου προς τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, θα χρηματοδοτηθεί κατά το 1/3 από την περιφέρεια, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από την Εταιρεία Διανομής Αερίου και πως είναι ευκαιρία τώρα που είναι ανοικτοί οι δρόμοι για την τοποθέτηση των αγωγών της αποχέτευσης, να περαστούν και οι αγωγοί για το φυσικό αέριο.

Πρόσθεσε, ότι η Εταιρεία Διανομής Αερίου θα προχωρήσει εφόσον το δίκτυο είναι βιώσιμο και γιαυτό πρέπει όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός κατοίκων να δηλώσουν ενδιαφέρον για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και πως για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ραφήνας θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει και τους γειτονικούς Δήμους.

Εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρίας θα βρίσκεται στο Δήμο, όπου οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι πρέπει να προσέρχονται για να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, στο διάστημα από 27 Ιανουαρίου μέχρι 30 Μαρτίου 2020, ως εξής:

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στο Δημαρχείο της Ραφήνας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) 10:00 - 14:00

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Κοινοτικό Κατάστημα Πικερμίου 10:00 - 14:00


Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται και στο ΚΕΠ Ραφήνας, Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 08.00 - 14.00 και Σάββατο 08.00 - 14.00



 
Απαιτείται να δηλωθεί:


- ονοματεπώνυμο

- διεύθυνση ( οδός, αριθμός, περιοχή)

- χαρακτηρισμός οικήματος ( μονοκατοικία ή διαμέρισμα)

- εμβαδόν του οικήματος

- τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), για επικοινωνία











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου