Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Γιατί δεν τις έψαξε κανείς;




Αποτέλεσμα εικόνας για φιλιπινεζες σιριαλ κιλερ





       Ήταν το βασανιστικό ερώτημα που ακουγόταν συνεχώς στη διαδήλωση - διαμαρτυρία μπροστά στο προεδρικό μέγαρο της  Λευκωσίας, σχετικά με την υπόθεση του serial killer, για την αδράνεια των Αρχών στο θέμα των καταγγελιών για τις εξαφανίσεις των αλλοδαπών γυναικών στην Κύπρο. Κάποιες μαζί με τα παιδιά τους!

 

''Γιατί δεν τις έψαξε κανείς''; Ήταν γυναίκες, νέες, αλλοδαπές και εξαφανισμένες, αλλά κανένας αστυνόμος Σαΐνης  δε βρέθηκε να τα συσχετίσει αυτά. 

 

Ο πρόεδρος των οικιακών βοηθών Κύπρου κ. Λούης Κουτρουκίδης σε επιστολή - καταπέλτη στον τύπο, αναφέρθηκε στην αδιαφορία των διωκτικών αρχών, όταν κατάγγειλε εξαφανίσεις. Χαρακτηριστική του κλίματος, η απάντηση ενός αστυνομικού: "Εν βαρκέσαι κύριε Λούη, είντα χολοσκάς για μιαν Φιλιππινέζα, άηστην ολάν να πάει..." Ο ίδιος καταθέτει, ότι έχουν εξαφανιστεί 22 Φιλιππινέζες, χωρίς οι Αρχές να έχουν βρει κάτι και το μόνο που έκαναν, ήταν υποθέσεις, ότι οι εξαφανισμένες μπορεί να έχουν πάει στην Ευρώπη ή στα Κατεχόμενα.

 

        Αυτό όμως που συγκλονίζει περισσότερο και από τις ομολογημένες φριχτές πράξεις τού, ίσως διεστραμμένου, ίσως σχιζοφρενούς, ίσως ανώμαλου, δράστη, είναι η βαθειά αδιαφορία, η ανικανότητα, η αδράνεια και αναμφίβολα ο απίστευτος ρατσισμός εκ μέρους των διωκτικών αρχών, για τις φτωχές οικιακές βοηθούς, που είχαν την ατυχία να είναι και  αλλοδαπές....

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου