Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δίωξη κατά Mητροπολίτη Άνθιμου για συγκάλυψη βιασμού σε ορφανοτροφείο




 

 

      Ποινικές διώξεις για συγκάλυψη υπόθεσης βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, παράγγειλε η Εισαγγελεία Εφετών, επειδή η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή την αναφορά κοινωνικής λειτουργού. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε, όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές. 

 

 

                                                       Το ιστορικό



       Όλα ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2012, όταν τρόφιμος του Παπάφειου, ηλικίας μόλις 7,5 χρόνων τότε, τρομοκρατημένος απευθύνθηκε στην κοινωνική λειτουργό του, υποστηρίζοντας ότι το προηγούμενο βράδυ 13χρονος τρόφιμος τον βίασε. Εκείνη αμέσως ενημέρωσε το διευθυντή και τη διοίκηση του Παπάφειου, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά όμως να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σαν να μην έγινε ποτέ και το άτυχο αγόρι έμεινε απροστάτευτο... 

Η διεύθυνση του Παπάφειου ζήτησε απλώς από την εισαγγελία Καστοριάς, να απομακρυνθεί ο 13χρονος από το ίδρυμα, λόγω "αντικοινωνικής συμπεριφοράς", χωρίς να αναφέρει τίποτα άλλο. 

Το περιστατικό του βιασμού θα έμενε στην αφάνεια, εάν το άτυχο παιδί δε βιαζόταν ακόμη δύο φορές από τον ίδιο τρόφιμο, τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, δηλαδή τρεις μήνες μετά το πρώτο περιστατικό, με αποτέλεσμα, λόγω της κατάστασής του να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Τότε οι υπεύθυνοι του Παπάφειου, εκ  των πραγμάτων, αναγκάστηκαν να στείλουν αναφορά στις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, που σχημάτησαν δικογραφία σε βάρος του 13χρονου για βιασμό.

 

 

                                    Συγκάλυψη προηγούμενου βιασμού...

 

 

        Όμως οι δικαστικές αρχές διαπίστωσαν από τα έγγραφα, ότι οι βιασμοί στο Παπάφειο δεν ξεκίνησαν τον Ιούνιο, αλλά από το Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Τότε ζητήθηκε να γίνει ξεχωριστή έρευνα για ευθύνες των διοικούντων στο ίδρυμα, επειδή απέκρυψαν το πρώτο περιστατικό βιασμού. 

Ως ύποπτοι, κατέθεσαν ο διευθυντής και τα μέλη του Δ.Σ., μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ως πρόεδρος, οι οποίοι προέβαλαν ως δικαιολογία, πως θεώρησαν ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιζόταν από τους επιστήμονες του ιδρύματος... 

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, όμως η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση και η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη έστειλε πίσω τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία.

 

 

Πηγή: real.gr από enikos.gr και εφημερίδα Μακεδονία





2 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΒΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΠΕΡΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΞΕΡΕΙ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΩΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην κυρία αντεισαγγελέα των Εφετών. Μπράβο και παλι μπράβο. Γιατί κατι άλλοι εισαγγελείς πριν, δεν διαπίστωσαν ευθύνες. Γιατι αραγε; Από την άλλη βέβαια δεν ειναι δυνατον ένας άγιος μητροπολίτης με εκατο κιλα χρυσοκέντητα άμφεια να σφάλει. Αφου είναι άγιος και έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία του Θεού επι της γης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή