Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Με παρέλαση σκουπιδιάρικων τίμησαν τους ήρωες του '40!

    

       Να γελάσει κανείς ή να κλάψει; Ή μήπως επιτέλους πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για τις παρελάσεις και των εκφυλισμό τους και για το αν προάγουν τη γνώση της ιστορίας και τιμούν τους ήρωες;

Πολλές οι αφορμές γι αυτό, όμως η τελευταία ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής στα συχνά πια παρατράγουδα των παρελάσεων. 

Κατά τη μαθητική παρέλαση στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Νομού Θεσσαλονίκης, για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, παρέλασαν και τα νεοαποκτηθέντα σκουπιδιάρικα και ένας ..εκσκαφέας, υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή»! Συγχρόνως από τα μεγάφωνα, η εκφωνήτρια βροντοφώναζε τα πλεονεκτήματα των νέων οχημάτων, αποθεώνοντας τη δημοτική αρχή!!!

Απλά, αίσχος! 

 

 

 
                   






3 σχόλια:

  1. Τουλάχιστον θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι γιαυτή την ασέβεια; Δεν μπορεί να περάσει έτσι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο κατάντημα και αναμενόμενο έτσι που γίνανε οι παρελασεις. Τίποτα δεν προσφέρουν στην εθνική μνήμη και κυρίως στην γνώση της ιστορίας από τους μαθητές. Το αντίθετο μάλιστα, μέσα στη σχολική κοινότητα είναι μέρα χαβαλέ. Καλύτερα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να γίνονται αφιερώματα με σοβαρή δουλειά, όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Και δεν είναι λιγότερο πατριώτες από μας, εκείνοι που δενέχουν παράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ.
    ΟΜΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΓΑΝ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή