Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Κλειστά 270 σχολεία από τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών











       Τραγική η εικόνα της δημόσιας παιδείας, ειδικά της Πρωτοβάθμιας. Τα κενά σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ήταν πολλά και δεν κατάφεραν να καλυφθούν, με αποτέλεσμα περίπου   2 7 0   σχολεία να μην ανοίξουν τις πόρτες τους για τους μαθητές. 

 Όπως επισημαίνουν εκπαιδευτικοί αλλά και περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, μέχρι και χθες συνεχίζονταν οι μετακινήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των κλειστών σχολείων. Κάποια σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές θα ανοίξουν όταν φτάσουν οι αναπληρωτές. 

«Τα Χριστούγεννα θα περιμένουμε μέχρι να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών στα σχολεία», ανέφερε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Θανάσης Κικινής σε συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, σε 90 δημοτικά και 180 νηπιαγωγεία δεν έγινε ούτε αγιασμός, με τα περισσότερα «λουκέτα» στα σχολεία να καταγράφονται σε  Ε ύ β ο ι α,   Κ υ κ λ ά δ ε ς   και   Δ ω δ ε κ ά ν η σ α.

 


1 σχόλιο:

  1. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΗ. ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή