Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

«Θα σας γδάρουν σαν λαγούς και θα ανεμίζουν τα τομάρια σας στους Podemos»!


 



 


 

        

 

      Όχι,  δεν είναι φριχτές απειλές της Καμμόρα ή της Σικελικής Μαφίας ούτε κάποιου αιματοβαμμένου "σκληρού" της νύχτας. Είναι  η φράση που διαμηνύθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως επελαύνοντος Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ενόσω ο Σαμαράς ζητούσε από τη Μέρκελ χαλάρωση των μέτρων λιτότητας, λόγω των εκλογών!

Είχε προηγηθεί συνάντηση Σόιμπλε - Τόμσεν, όπου ο Γερμανός υπουργός ήταν κάθετος: Καμία διευκόλυνση στον Σαμαρά,   καθώς τελικά αυτή θα κατέληγε όπλο στα χέρια του επερχόμενου Τσίπρα, αφήνοντάς του περισσότερα περιθώρια κινήσεων...

Η αποκάλυψη έγινε  πριν λίγες μέρες από το "Βήμα" και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευσθεί από καμμία πλευρά.

 

Τα ερωτήματα που τίθενται, βέβαια, είναι:

 

- Γιατί ο Τσίπρας δεν έλαβε υπόψιν τις σοβαρές απειλές και προχωρούσε για επτά μήνες σε άγονες διαπραγματεύσεις, οι οποίες ωδήγησαν τελικά στην πραγματοποίησή αυτών των απειλών,  σε απόλυτη ήττα και επιβολή ενός σκληρού μνημονίου που θα δεσμεύει τις επόμενες γενιές. 

 

- Γιατί δίστασε να εφαρμόσει το Plan B του Βαρουφάκη..

 

- Γιατί ζητάει να τον ξαναεμπιστευθούμε. 


 

3 σχόλια:

  1. Να χαρώ το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και το ευρώ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλέπεις οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι "φίλοι" μας έχουν όχι μόνο Plan B, αλλά και C και D και E και πλάνο στα πάντα και σε όλες τις μεθόδους. Ο οποιοσδήποτε ασκεί πολιτική θα είχε.
    Οι δικοί μας απλώς δεν έχουν ιδέα από πολιτική είτε πρόκειται για Σαμαρά είτε για Τσίπρα και τους πέριξ αυτών. Τα κόμματα εδώ δεν προωθούν άτομα με ικανότητες και κατάρτιση.
    Ιδού π.χ. και η κατάσταση στ Ν.Δ.: Επειδή τα τζάκια δεν τα βρήκαν, έβαλαν προσωρινό αρχηγό τον Μεϊμαράκη και μπορεί τώρα να τον έχουμε πρωθυπουργό!
    Κοντολογής δεν τη γλύτώνουμε με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχουν αρχίσει τώρα, προ των εκλογών, να αποκαλύπτουν το παρασκήνιο των διαπραγματευσεων, όπως αυτή του Βήματος. Δηλαδή να τον λυπηθούμε τί τραβηξε το παιδί για χατήρι μας και να τον ξαναψηφίσουμε; Και ποιός του είπε ότι η ψήφος είναι επιβράβευση του τυχον κόπου και των βασάνων και ταλαιπωριών; Όχι, η ψήφος πηγαίνει στους αποτελεσματικούς πολιτικούς και δε λειτουργεί συναισθηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή